L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Zomaar.

geschreven op 9/11/2010

Sint-Jacobsschelpen met witloof heeft Geert me vanavond geserveerd. Zomaar, op een ordinaire dinsdagavond heeft Geert haar kooktalenten weer eens gedemonstreerd middels vers gegrilde Sint-Jacobsschelpen op basis van Geuzebier en gekaramelliseerd witloof. Ik heb met een korst brood het laatste drupje saus uit de pan geschraapt, mijn glas wijn bijgevuld en me voor de computer gezet. Tijd om te schrijven want iedereen mag, moet weten hoe lekker dat het was. Bon, ik miste een beetje de smaak van het echte Vlaams-Brabantse grondwitloof, het witloof dat we indertijd kochten in Bertem bij Willy en Linda. Misschien had een klein drupje honing de iet of wat zerpe smaak van dat Franse, op watercultuur gekweekt witloof verzacht.  En waarschijnlijk zou dat een half puntje extra opgeleverd hebben op de culinaire schaal van Gault-Millau. Et alors?  We hebben er een Fitou van 2005 bijgedronken. Een voortreffelijk en betaalbaar wijntje. Zomaar, midden de week, onder ons tweetjes.
PB080002 Den Foemp is zich hier naast mij aan het amuseren: ontwarren van elektriciteitskabels. Geert zou zeggen:” moest ge uw gerief opruimen, dan zou Foempie nu niet met uw voeten spelen”. Zeg, dat beest mag ook iets hebben zeker? Zojuist heeft hij zich moeten tevreden stellen met enkel de geur van lekker eten, van mij mag nu hij als troostprijs wat foefelen met een elektriciteitskabel. Als ik er genoeg van heb zal ik er stroom op zetten, het principe indachtig dat wie niet voelt, niet leert.
Ik denk dat ik de avond ga besluiten met een glaasje Calvados. Zoon Pieter heeft hier een fles Calvados, Château du Breuil, appellation contrôlée nagelaten. Ik ben er heel zuinig op, zelfs nog zuiniger dan op mijn fameuse prûnes. Dégustee lentement à temperature ambiante, “La Reserve des Seigneurs” exhalera sa grande plénitude d’arômes, son bon équilibre, sa rondeur charnue. Goed dat Geert aan het patchworken is anders moest ik die beschrijving voor haar vertalen en ik weet begot niet wat plénitude wil zeggen en evenmin wat charnue betekent. Ik denk dat ze willen zeggen dat ge geen Calvados moogt drinken als ge aan het patchwerken zijt, wegens enerzijds precisiewerk (plénitude?) en anderzijds te hoog alcoholgehalte (charnue?). Voor mij is de 41% van de Réserve des Seigneurs best te exhaleren.
Het is nu 20u00, op de minuut af. Nog te vroeg om straffe drank te drinken en dus denk ik na: een glas wijn? Nog een glas Fitou 2005? Of een frisse pint? Het zal een frisse pint worden, ik wil nog wat verder schrijven en dat gebeurt best bij maximum 6,5 % alcoholgehalte. Het wordt een “Duchesse de Bourgogne”, een biertje gebrouwen bij Verhaeghe in Vichte en met een alcoholgehalte van 6,2 %. Mooi zo, ik heb nog 0,3% reserve om straks het zwaardere werk aan te vallen. Het is wel een pijnlijk moment want ik opende zojuist mijn laatste flesje “Duchesse de Bourgogne” en aangezien dat bier in Frankrijk totaal onbekend is zit ik op droog zaad. Dus rap tussendoor een oproep: “wie wil en kan me een bak (of twee, of drie) van die drank bezorgen?” En daar het mijn laatste flesje was: liefst een beetje rap en zeker niet op zijn Aveyronees want hier discuteren ze er eerst ontzettend lang om er daarna nog eens over na te denken. Niemand zou toch willen dat opabus met zijn blog moet stoppen wegens gebrek aan inspirerende drank? Als daar nu niemand op reageert .... en voor ik het vergeet, ik drink graag bier uit het juiste glas! Een Duchesse uit een Leffe-glas, dat kan, maar bij Gault-Millau kost je dat zeker twee puntern. Twee glazen volstaan.George:Hello Eugene)В первую очередь хочу выразить благодарность за прекрасную статью. Я сам недавно закончил институт в сфере ИТ. Идея уехать заграницу была уже довольно давно, а вот четкой целью она стала совсем недавно, в связи с чем начали возникать вопросы:  How do I do it? , Where do I start?  etc. Нашел твой блог по совету друга и инфа, которую я здесь почерпнул более чем ответила на эти вопросы. Good job, man!Ну а сейчас хочу задать несколько вопросов, которые возникли в процессе ознакомления:- военкомат. Ты упоминал, что у тебя были с ним проблемы. Так вот, к чему именно он имеет отношение при выезде заграницу? Я почему-то надеялся что имея на руках загранпаспорт (который заблаговременно сделал будучи студентом) мне удастся избегнуть дальнейших контактов с этой всеми любимой инстанцией. Crazy hope, but still ))- visa. Как видно из статьи, виза оформляется уже после оплаты программы. Вопрос вот в чем, если в консульстве случится форсмажор, вернут ли мне моих президентов?) Есть какая-нибудь страховка на этот случай?И второй вопрос на эту же тему: сколько остается шансов получить визу, если являешься участником Green Card Lottery?- And the last one. Ты, как я понимаю, сейчас находишься там. It gotta be awesome =) Скажи, как там платят интернам? Предоставляют ли жилье, если нет тогда сколько уходит на rent? В общем, меня интересует (а точнее моих потенциальных инвесторов) удастся ли отбить затраченные средства или там вообще придется жить за свой привезенный счет.

geschreven door Shavis op dinsdag 06 november 2012
A good many valublaes you’ve given me.

geschreven door Maryline op dinsdag 06 november 2012
<url>http://www.bestcarinsurquotes.com/|car insurance quotes</url> ogh <url>http://lf1medsoc.com/|cheap car insurance</url> %-[[[

geschreven door Peggy op donderdag 08 november 2012
super software met vele veeirtrebngeook als je naar muziek gaat ik heb er 1227 3dgen en 4 uren op staan 6gb sdhcen eerst kon je niet naar boven drukken dus moest je eerst 1226 af om bij de onderste te komen of de text in drukken maar nu kan dat wel gewoon naar boven drukken.in de visualisatie is er ook een bij gekomen in het foto menu kan ik nu op zoekrasterweergave drukkenhet ram geheugen is ook verbeterd nu niet steeds van u geheugen is vol ofzo iets als ik een paar paginas opende gps is ook veel beter nu zo zoekertje erbij het ngage platform is ook wel tof enne ik weet niet of de n95 8gb nu egt beter is ? want 1 sd kaart slot is er uit gehaald nou mijn n95 gewone leest makkelijk 6 en 8 gb kaartjes geen problemen niet sloom niks plus ik kan hem nog is in een andere gsm duwen/bij de nieuwe n95 is het ram geheugen nog groter dat is wel een voordeel maar voorderest is het voor mij??????????????????? gr sj

geschreven door Sonja op donderdag 08 november 2012