L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Wifi.

geschreven op 2/07/2015

Na de vakantie in Albanië en in Kroatië kan Italië wat mij betreft de pot op.
Na een geslaagde tweedaagse in Venetië hebben we vandaag 2 juli een camping gekozen aan het Lago Maggiore.  Volgens hun internetsite zeer belovend en een ASCI camping, dus maximum 18 euro per nacht, buiten het hoogseizoen weliswaar. Nog een plaatsje gevonden aan de oever van het meer, poten uitgedraaid, enfin, ge kent het ritueel.  Geert wil gaan betalen voor twee nachten maar dat kan niet, er mag alleen afgerekend worden tussen 19 en 21 uur s’avonds en nee, om 16 uur was dat niet mogelijk. Merkwaardig, dat zal wel zijn reden hebben maar begrijpe wie kan. Voor twee nachten vroeg de dame 56 euro wat niet klopte met de aangekondigde ASCI prijs van 36 euro. Het staat niet vermeld op hun website maar voor wie een plaats inneemt aan de oever van het meer gelden andere regels, duurdere regels. We hebben beslist om maar één nacht te blijven want om de poten terug op te draaien, de caravan aan de auto te koppelen en ons 30 meter meer landinwaarts te installeren kwestie van aan hun kampeerregelmenten te voldoen hadden we geen goesting wegens o.a. te warm maar misschien vooral omdat we de Italiaanse kampeertoestanden beu geraken. (Beetje teveel verwend in Albanië?) Ge moet ons hier ook niet komen bezoeken want dan moogt ge maar een uur blijven tenzij je de dagprijs betaald en voor internet betaal je hier minimum 3.5 euro voor 180 minuten en die 180 minuten zijn in 1 keer op te gebruiken, ge moet niet denken: ik internet vanavond 100 minuten en morgenavond 80 minuten, zo werkt dat niet in Italië.  Ter infomatie:  in het hoogseizoen komen kamperen, bv. met twee kinderen, kost 70 euro per nacht. Ge kunt natuurlijk ook de kinderen thuislaten, scheelt 14 euro maar aangezien ge dan bereikbaar wilt zijn om te skypen met de thuisgebleven kinderen moet je weer vele euro’s neertellen voor de WIFI verbinding. Camping Solcio aan het lago Maggiore is wat ons betreft geen aanrader. Trouwens, voor wie budgetvriendelijk wil kamperen is gans Italië geen aanrader: dure diesel, de nationale wegen zijn slecht en hoe meer naar het zuiden hoe erger, alhoewel, als oefening in het vermijden van putten en als voorbereiding op Albanië is Turijn in Noord-Italië een aanrader. De autostrada’s zijn prijzig en Italië heeft wel de duurste maar niet altijd mooiste (of properste) campings van Europa. Als ge dat vergelijkt met de prima campings, de gastvrijheid, de betaalbaarheid, de ongerepte natuur en bv. ook de perfecte en gratis WIFI in Albanië en Kroatië, nou dan weet ge het wel. Onze vakantiebestemming voor volgend jaar staat al vast, alleen moeten wel nog uitzoeken hoe we Italië kunnen vermijden.
Omdat we, zoals reeds vermeld Italië, inbegrepen de Italianen en hun arrogantie beu zijn we de volgende dag doorgereden naar camping Le Nautic aan het Lac de Serre-Ponçon in de Hautes Alpes, en dat is weeral 300 km dichter bij huis.  We staan op een schitterende plaats, ik kan bij wijze van spreken vissen vanuit de caravan, IMG_2186we hebben zicht op de bergen, we kunnen zwemmen in het meer maar voor de niet natuurzwemmers is er ook een zwembad beschikbaar. Voor een bruikbare wifi moet je wel tot aan de receptie gaan maar who cares, het is gratis. Prijs voor 1 nacht tot 6 juli: 18 euro, daarna 33 euro.