L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

CCC.

geschreven op 1/02/2010

P2012196
P1312188
Na een pijnlijke teen word ik nu geplaagd door een keelonsteking. Ik denk dat ik me een beetje geforceerd heb, dat komt ervan als je absoluut tegen volgende zomer gasten wilt ontvangen in (redelijk) comfortabele omstandigheden. Enfin, ondanks zeer moeilijke psychische, sorry, fysische omstandigheden heb ik toch, dank zij mijn staalhard karakter en doorzettingsvermogen, weer vorderingen gemaakt. De muurdoorgang vergroot en drie dwarsbalken uit de muur gehaald, dat was redelijk spannend werk, iets meer dan een fluit van een cent. Het kot is niet ingestort, zelfs niet gedeeltelijk, dus mag ik nu wel stellen dat l’Yserttout een mooie toekomst wacht.
Wel ambetant, zo’n keelontsteking, precies of ik schuurpapier ingeslikt heb. Gelukkig bestaat daar een goeie remedie tegen. Ik heb Lea van Le Cassan en Marleen van Le Ran geconsulteerd en hun advies was unaniem: sloten thee drinken. Simpel, water aan de kook brengen en daar bladeren in gooien afkomstig van een anti-keelontstekingsboom. Ge moet niet wachten tot de herfst als de bladeren afvallen, ge moet die plukken in juni, als het volle maan is. En dan heet opdrinken, niet de maan noch de bomen, alleen de bladeren en dat met een goeie scheut cognac erin. Persoonlijk vind ik Oostenrijkse Stroh 80 een aanrader. Die tachtig staat voor 80% alcohol, je zou voor minder gaan après-skiën in den Tirol. Holadié, holadia. De twee groene madammen, Lea en Marleen, vinden dat mijn aanpak ter genezing van een schuurpapierkeel niet beantwoord aan de homeopatische geneeswijze. De alcohol is er teveel aan. Wablief? Eén soeplepel Stroh 80 in een tas thee? Of twee of drie? En dat mag niet?  Ik ga zeker een beetje warm water drinken met wat restbladeren van ‘t containerpark erin? Willen ze dat ik echt ziek word?
P2012191
Onze keldertrap gezien die Karel gemaakt heeft? Ik heb wat geassisteerd en vooral veel bijgeleerd. Werken met een houtcombiné, een bovenfrees, blijven werken ondanks ijskoude voeten (kunt ge een keelonsteking krijgen van ijskoude voeten?) en alles goed op voorhand plannen en uittekenen, vooral dat laatste. 
Er is nog nieuws, enfin, het is geen nieuws, eerder nog een gedachtenspielerei. De “CCC”. Nee, niet de “Cellules Communistes Combattantes” maar wel het “Centre d’entrainement de Cirque du Cassan”. Even kort samenvatten: buur Roger stopt binnen een jaar of zo met zijn boerderij. Hij is dan op pensioenleeftijd en daar zijn inkomen dan nog lager zakt dan mijn armzalige 750 euro pensioen denken we eraan om de “CCC” op te richten. Wie weet kunnen we dan geen kleinigheid bijverdienen door het beschikbaar stellen van een aangepaste en verwarmde ruimte om aan circustraining te doen. Het voornaamste staat er: een schuur met een bruikbare werkhoogte van 8 meter. Voor de vliegende trapeze bijvoorbeeld. Ook beschikbaar: op tijd en stond calorierijk voedsel, met dank aan de kokkin van l’Yserttout. En logement, tegen dan zal dat in orde zijn, met dank aan opabus en de buren. Vergeet ook niet dat er onder mijn kinderen een circusexemplaar is, Jan Willem, die Europa rondtrekt met de compagnie” Les p’tits bras.”, publiciteit verzekerd! Alles is nog in een heel pril stadium, tis nog niet voor morgen, we moeten een beetje steun zoeken bij de gemeente, wat extra centen vinden via sponsering en zo nog een paar details. Maar wacht af, we zullen de wereld en zelfs l’Aveyron nog verbazen met het “Centre d’entrainement de Cirque du Cassan”!
Er is een oplossing gevonden voor een pijnlijke keel, met dank aan de groene madammen: tis geen thee, tis tisane dat ik moet drinken, tisane de fleurs de tilleul. Met een koffielepel Stroh 80 ? Of twee of drie?Jongens, ben ik weer even.  Oi va voi, opeens gaat het snel. Vanmiddag het eertse gesprek. Ze hebben iemand nodig en wel nu. Of ik dus even langs kon komen, straks.  Zul je duimen?  @Zev, e9e9n brief is de deur al uit. De ander moet nog even wachten. Dat komt.  @Alice, oi va voi, dat wordt weer schrikken natuurlijk, straks, later Wat een leed!  @k. van vulpen, hoe waar, maar daar schuilt ook het gevaar, voordat je het weet zit je er tot over je oren in.  @Eline, oi va voi, het klamme zweet in mijn handen. En dan moet je je ook nog gaan afvragen of dit wel is wat je wilt. Eerst begin je gewoon ergens, alles is goed, totdat het serieus wordt oi, oi, oi, wat een leed allemaal.  @Annetta, Lieverd, ik voel je.

geschreven door Estefane op dinsdag 06 november 2012
Tsja, al merk ik bij Firefox dat als je er veel “ranzige” addons in hangt, het er niet beter op wordt. Een bjeete kritische blik op de addons en deze selectief toevoegen is een aanrader. Maar ja, zoals gezegd mis ik mijn Delicious links

geschreven door Randy op woensdag 07 november 2012
vrees dat dit niet goed is.Was je battety voedllig opgeladen?Als hij tijdens de update uitvalt heb je veel kans dat de N95 niet meer gaat functioneren.Ik weet niet of je dit zelf kan oplossen, denk eerder dat je hem moet laten Soften bij een herstelfirma.Dit valt denk ik onder garantie, tenzij je NSS het nummer veranderd hebt.Mvg Nick

geschreven door Megs op donderdag 08 november 2012