L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Voordeur.

geschreven op 19/08/2011

We hebben een nieuwe voordeur, in twee delen, de bovenste helft kan apart open en ook toe. Als in de toekomst iemand aanbelt heeft dat zo zijn voordelen: bovenste helft opendoen, de beller tegoei bekijken of beluisteren en indien nodig, vlam, deur terug dicht. En omdat de onderste helft niet geopend werd kan men er ook zijn voet niet tussensteken! Toch slim van ons. Woensdagmorgen zijn we eraan begonnen en donderdagmiddag was die klaar om in gebruik te nemen. Nu nog wachten op bezoekers.
Alhoewel, van bezoekers mogen we niet klagen, het is de laatste weken druk geweest en ook vermoeiend: altijd moeten mee-aperitieven en uitgebreid eten. Altijd moeten meeluisteren en doen of het je interesseert. Altijd moeten uitleggen hoe ze moeten rijden naar leuke dorpjes en andere plaatsen. En dat de Aveyron toch schoon is en dat het hier zo rustig is en dat Geert zo goed kan koken en nog van die dingen. Schrijf dat in het gastenboek mensen en laat me gerust. Ik moet hier nog veel presteren en nog meer werk verzetten. Tiens, wij hebben geen achterdeur en nochtans, in al de adressen waar Geert of ik gewoond hebben was er altijd een achterdeur. Moet ik over nadenken.
P8190161P8190163
Bekijk de foto’s van de voordeur en geef toe; best wel een mooi exemplaar in massieve eik. Karel zegt dat we beter “pen en gat” verbindingen gemaakt hadden voor de stevigheid. Tut tut tut, de deur zal mij, de kinderen en zelfs ons kleinkinderen overleven. Trouwens, Pascal, die me geholpen heeft bij de werken is een professionele voordeurmaker. Die zal het wel weten zeker! Tis te zeggen, in zijn vorig leven, in BelgiĆ«, vervaardigde hij ramen en deuren. Nu runt hij samen met zijn vrouw Marjan een gastenverblijf in La Salvetat. Alle informatie vindt ge op www.lacamellia.fr. Een aanrader
En omdat de “bio-suite” eindelijk af is, nog een paar foto’s. Er moeten alleen nog plinten geplaatst worden en een paar details afgewerkt worden. Een zondagstoerist die daarover valt. Twee keer hebben daar mensen gelogeerd en telkens was de kommentaar unaniem positief. Het was ook twee keer familie, die durfden gewoon niet anders dan positief te reageren. Vanavond gaan Geert en ik de “bio-suite” uittesten. Het is hier momenteel heel warm, zo’n 35 of 36 graden en dus krijgt de suite de kans om te bewijzen of ze mijn wekenlange arbeid en al dat onnozel bio-gedoe waard is. Geert is er verse lakens gaan leggen en zegt dat het er zeer aangenaam koel en fris is. Ik ben benieuwd, morgen is het opnieuw dag en dan hoor je er meer van. P8190167P8190168P8190170