L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Piep Piep.

geschreven op 13/05/2017

De eerste test van het implant is blijkbaar geslaagd: ik heb rechts een paar piepjes gehoord, dus de verbinding met de gehoorzenuw is ok, nu nog verder laten genezen, nog wat aanpassingen en dan hup naar het genieten van de “Rococovariaties van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski voor cello en orkest” of “Le Cygne, van Camille Saint-Saëns”. En als alles naar behoren werkt, dan wil ik wegdromen bij “Le temps des cérises”
Ik weet waarom ik er nu al dagenlang bleekjes bijloop, met ongeveer evenveel fut als een mossel in winterslaap. Ik heb vandaag, zaterdag 13 mei, zelfs het circusfestival in Leuven geschrapt, ga dit super gebeuren eilaas aan mij laten voorbijgaan. En nochtans nemen daar 4 van ons kleinkinderen aan deel, met de circusschool van Leuven. Treden daar ook mijn favoriete artiesten op, Dirk en Fien met “Sol bémol”. Hoe onrechtvaardig kan het leven zijn? Niet omdat ik nu een beetje ziekjes ben, wel omdat de wereld ondertussen niet stil staat en niet wacht op mijn aanwezigheid.
Al 14 dagen mis ik mijn favoriete honing! Vanmorgen, bij Bart en Hilke eindelijk nog eens twee boterhammen gegeten besmeerd met “le miel du Cassan” en ik wist het direct, dit was het ontbrekend voedselelement in mijn huidig eentonig bestaan. Hoe wil je dat mensen genezen op een dieet van een waterig soepje, zoutloze puree, een lapje vlees en slappe groentjes? Ze mogen daar nog zoveel eigen nat bijvoegen als ze willen, dat werkt niet!!
Tot mijn ontgoocheling moet ik nu wel toegeven dat echte honing blijkbaar niet alle ziektes voorkomt, dat een galblaasontsteking bijvoorbeeld niet in het lijstje voorkomt. Alhoewel, zou die ontsteking al niet lang aan het kiemen geweest zijn, nog van voor ik aan de imkerij begon? En is de enige reden van dat plotse galblaasprotest niet die enkele kliniekdagen voor de acute opstoot? Wegens verdovingen en veel medicamenten en geen honing op de boterham? En ook door dat alles door te spoelen, te verwerken met een teveel aan plat- en/of spuitwater? 
En toch, met mijn beperkte ziek-zijn en klinek-ervaring kan ik jullie verzekeren dat België een luxe landje is qua medische verzorging. Laat je verzorgen, verwennen en in de watten leggen, de meeste verplegers en verpleegsters doen dat met de glimlach, het moet een roeping zijn waar ze gelukkig goed en dik voor betaald worden. Na 10 jaar anciënniteit zou het gemiddelde maandelijkse nettoloon een royale 1697 euro zijn, tel daar nog maaltijdcheques bij, beetje extra centen voor onregelmatige uren en eventueel nachtwerk en ze verdienen ongeveer evenveel als ik indertijd als buschauffeur bij De Lijn waar ik ook mijn passagiers in de watten legde en met een glimlach rondreed, toch meestal ....!
Ik wens de verpleegsters en verplegers nog een lang en gelukkig leven, ze krijgen mijn dank en bewondering maar dan liefst van op een veilige huis, tuin- en keuken afstand.