L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Uzi

geschreven op 9/02/2010

uzi
Achtjarig jongetje schiet zichzelf dood op een wapenbeurs. Met een Uzi-machinegeweer en ‘t was per ongeluk.
Allé, dat gelooft ge toch zelf niet. Dat jochie mocht met zijn papa mee naar een wapenbeurs ergens in de Verenigde Staten (Westfield, in de staat Massachusetts), en omdat dat ventje samen met zijn papa lid is van een wapenclub, enfin het zoontje was lid, mocht het manneke daar efkens een Uzi uitproberen. Zo’n Uzi, zie foto, is ongetwijfelt heel doeltreffend, met dank aan de ontwerper, de Israëlier Uziel Gal, maar persoonlijk vind ik dat ze op de gebruiksaanwijzing zouden moeten vermelden: ongeschikt voor achtjarige kinderen.  Ze moesten die vader aanhouden wegens onopzettelijke doodslag.
In de Verenigde Staten van Amerika mogen de kindjes vanaf 4 (vier) jaar samen met hun ouders oefenen tijdens een schietweek-end, pief-poef-paf, met echte wapens. De papa moet dan wel het wapen mee vasthouden want anders gaan die kindjes de volgende dag naar het kleuterklasje zonder tanden en met een blauw oog. Hier gaan de kindjes mee naar een of ander pretpark, genre Centerparc, ginderachter kunnen ze mee gaan met de papa en de mama naar een schietpark, een weekend soldaatje spelen. Kindsoldaatje. In Afrika zijn veel kindsoldaatjes. Kindsoldaat
Kinderen leren omgaan met wapens, hoe bestaat het. Dat de Palestijnse kinderen oefenen in het gooien van stenen, daar kan ik nog enige sympathie voor opbrengen. Tenslotte is het David tegen Goliath, keien tegen fosforkogels, of waren het fosforgranaten? Soit, ik kies altijd partij voor de zwaksten, de onderdrukten, en dus ook voor die arme kleuters die van o zo hun fiere papa moeten leren schieten met een Uzi. God Bless America.

Niet dat daardoor het leven in Le Cassan stilvalt, ik wilde alleen even mijn ergernis afschieten, pardon, ventileren.Great insight. Relveeid I’m on the same side as you.

geschreven door Janais op dinsdag 06 november 2012
tmFy2T wfdczyhevfow

geschreven door nllkflb op woensdag 07 november 2012
Hey Jeroen!Heerlijk om weer mee te volgen. Met alle outheacres’ van jou en anderen ga ik er al bijna aan wennen Blog-lezen van jongeren in verre landen! Erg leuk moet ik zeggen.Enjoy de tijd daar guy, de natuur, de hitte , Zijn aanwezigheid en liefde.Blessings,Elsa

geschreven door Deivid op woensdag 07 november 2012
car insurance rates smile) classic car insurance 291484

geschreven door Cassara op woensdag 07 november 2012
Thanks for the insight. It birgns light into the dark!

geschreven door Delly op donderdag 08 november 2012