L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Vier keukens!

geschreven op 24/10/2009

Geen vliegen meer, allé, nog een paar, maar na de spray-tsunami van een paar dagen terug is het hier gedaan met die beesten. Maar goed ook want Veerle is toegekomen en we willen de mensen proper ontvangen. Veerle, de zus van Geert, arriveerde in Le Cassan, wreef in haar handen en sprak aldus:” Allé mennekens, wat valt hier nog te doen?” Een brok en al energie waar we dankbaar gebruik van gemaakt hebben. De definitieve keuken, nog in een pril stadium bij haar aankomst, was tien dagen later zowaar een modelkeuken geworden. Bekijk de foto’s , zie wat we gerealiseerd hebben en kijkt van waar we komen: van een houtvuurtje met bijhorende hulpkok tot een superkeuken waar meesterkok Geert van L’Yserttout mij dagelijks zal verwennen. En wie weet, als het God en de president belieft mogen trouwe lezers komen meegenieten.
Le Cassan mei 2008 024
P5310030
P3300169
PB062045
PB062047
Het plaatsen van de keuken is al bij al vrij vlot verlopen, met dank aan de firma Theyssens uit Huldenberg (http://www.theyssens.be) en met dank aan weeral Veerle die me hielp bij het ondersteunen van weerspannige ophangkasten. Geert heeft wat last van haar schouder en die zet je dan best niet onder hangkasten.  PB012036
Dat alles redelijk vlot verloopt is vrij logisch, tenslotte heb ik toch al heel wat doe-het-zelf-ervaring en kan ik het werk delegeren om dan uiteindelijk blogsgewijs met de eer te gaan lopen. De tijd dat ik de WC liet doorspoelen met warm water of dat de radio begon te spelen als de verwarming in het lokaal aansloeg ligt al lang achter mij. Het zou de perfectie kunnen zijn ware daar niet één probleempje : de warmwatertoevoer naar de keuken. Ik heb de seconden geteld: 32 seconden, meer dan een halve minuut duurt het vooraleer het water uit de kraan warm wordt. Dat kan niet en zou niet mogen kunnen want de afstand tussen boiler en kraan is maar een tiental meter. Mysterie, vraagteken en onverklaarbaar, een situatie een vaardige doe-het-zelver onwaardig. Handige Harry’s of slimme mensen die me dit fenomeen kunnen uitleggen en de doorstroomtijd kunnen beperken tot, laat ons zeggen 15 seconden zijn welkom. Hun reiskosten worden gaarne terugbetaald, hun verblijf zal gratis zijn en de maaltijden copieus en gepeperd.I’m imrpessed! You’ve managed the almost impossible.

geschreven door Esther op dinsdag 06 november 2012
Een vlammenwerper lijkt me wel hidang maar is mischien niet echt haalbaar. Een vloeistof zoals thinner lost de ballonnen mischien ook wel op en als je dat dan in een plantenspuit doet moet je een heel eind kunnen komen.Succes.

geschreven door Belen op dinsdag 06 november 2012
jXGKVH eqqkqbdavnwj

geschreven door rgsdeqmufe op woensdag 07 november 2012
Beste redactie,Mij lukte het eerst ook niet om me via het fouirlmer aan te melden. Ik kreeg een melding van een technisch probleem. Eerst had ik 2 telefoonnummers opgegeven, gescheiden door / en met een in het nummer. Toen ik dat weghaalde kon ik me wel aanmelden. Misschien een tip voor de andere gebruikers, alleen cijfers in je telefoonnummer.Groetjes,Ingrid

geschreven door Kaumi op donderdag 08 november 2012