L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Toevoegsel.

geschreven op 10/06/2012

Nog rap dit artikeltje erbij schrijven terwijl ik ondertussen met een half oog naar het voetbal kijk. Het is Kroatië tegen een ander land en eigentlijk is voetbal niet meer mijn eerste interesse. Geert is ondertussen aan het kaarten met Vlaamse gasten die hier een week verblijven. Ik doe niet mee want dan moet ik nadenken en onthouden wat de vorige kaarten waren en dat is lastig. Trouwens, kaarten is ook niet mijn eerste interesse.
Soit, men had me gevraagd of ik vanavond, dus zondagavond, geen ritje wou doen. Studenten oppikken aan het station en die naar hun school brengen. Waarom niet, op zondag krijgt ge een extra premie en ik kaart toch niet graag. Dus ben ik naar Villefranche de Rouergue gereden tegen 20u30 alwaar ik 16 internaatstudenten naar het lycée Beauregard, ook in Villefranche, moest brengen. Exacte afstand tussen het station en het Lyceum: 2 (twee) kilometer. Totale afstand op en af Le Cassan - Villefranche: 52 km. Rentabiliteit van zo’n rit: 4%. Het is niet omdat ik niet wil kaarten dat ik niet kan rekenen! Allée, moet ik die verwende rotstudentjes 2 kilometer verder brengen en veel pollutie veroorzaken omdat ze niet te voet willen lopen. Het is bijna zoals bij De Lijn, verstand op nul zetten en verder rijden. Daardoor heb ik vanavond niet kunnen mee-aperitieven en heb ik om 21u30 alleen aan tafel de opgewarmde resten van een kip opgepeuzeld. Soms kan zelfs in de Aveyron het leven een beetje droevig zijn.
Kroatië heeft gewonnen met 3 - 1 en het was tegen Ierland. Er zijn geen doden gevallen, ook niet bij de supporters, gewoon enkele lichtgekwetsten, valt best mee.A milloin thanks for posting this information.

geschreven door Danice op dinsdag 06 november 2012
This is both sretet smart and intelligent.

geschreven door Dayanara op dinsdag 06 november 2012
oblphU elstohztfwtj

geschreven door pbyziij op woensdag 07 november 2012
Het gevaar overerden te worden als je iemand helpt oversteken is in de praktijk klein natuurlijk. Bij een vergelijkbare soorten van behulpzaamheid als iets oprapen voor iemand die met de handen vol staat, even een kinderwagen de bus in helpen tillen, of de weg wijzen is het risico al helemaal verwaarloosbaar. Een levensreddende actie, zoals iemand in de kraag grijpen die onoplettend voor een aanstormende tram dreigt te stappen, is riskanter, maar dat risico is kleiner dan wat de ontvanger ontvangt.Als de ontvanger in het algemeen meer ontvangt dan het de gever van een altruefstische daad kost, dan speel je al quitte als je minder altruefstische daden ontvangt dan je geeft, en dus hoeft niet iedereen in de populatie even behulpzaam ingesteld te zijn. In die omstandigheden lijkt mij dat altruefsme tegenover vreemden prima kan gedijen, en succesvol kan zijn voor een soort. Dit kan als zelfstandig fenomeen naast de verdergaande zorg en opoffering voor naaste verwanten bestaan.Mij, als niet-bioloog, lijkt het bijna een open deur. Ik kan met een beetje fantasie voor me zien hoe na het eerste ontstaan door bijvoorbeeld een mutatie altruefsme op deze basis wijd verspreid kan raken in een soort. Zijn er biologen die op deze lijn zitten, die dit wel eens hebben uitgewerkt? Zijn er redenen waarom dit niet zou kunnen werken?

geschreven door Roy op donderdag 08 november 2012