L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

SUV

geschreven op 27/08/2012

P8190015
Eigentlijk voelen we er ons niet zo goed bij, maar het ding rijdt geweldig goed en het is de natte droom van elke caravanreiziger. Een zwarte Citroën C Crosser, een echte 4x4 . Het is een tweedehandse, of wat dacht ge, zo rijk zijn we nu ook weer niet. Vijf jaar oud, 120000 km en met redelijk wat krassen op het koetswerk wat de prijs aardig gedrukt heeft. Alleen stom dat het zwarte lederen zetels zijn en van die donker getinte ruiten. We hebben geen garage en geen goeie schaduwplek en als het hier zoals vorige week 37° Celcius is, wel, dan verbrandt ge uw billen aan die gloeiend hete zetels. Luxe noemen ze dat. En die donkeren ruiiten? Waarom mogen de mensen niet zien wat er zich in die voiture afspeelt? Aan ons huis, l’Yserttout, zijn de ruiten toch ook niet donker getint? Enfin, binnen 10 dagen hangen we de caravan aan de auto en vertrekken we voor een drietal weken naar Spanje en Portugal, met onze occasie C Crosser. Zou ik er een sticker opplakken? “Dit is een tweedehandse auto en er zijn geen kinderen aan boord”? Hoe schrijf je dat in het Spaans en het Portugees? Gisteren zijn we een bevriend koppel gaan oppikken aan het station in Gaillac en wat waren hun eerste woorden? “Amaai, die chambres d’hôtes moeten nogal opbrengen dat ge nu met zo’n dikke bak rondrijdt.” Jaloers zijn ze, omdat ze zelf met een miezerig oud bakske rondrijden. Ik ga het nog eens herhalen: het is een tweedehandse Citroën en geen dikke vierwielaangedreven BMW X6, of Audi Q7 V12 TDI Quattro, of, God beware mij, een Porsche Cayenne Turbo.
Verder gaat hier alles goed, dank je wel. De gastenkamers zijn bijna alle dagen bezet door vooral Franse toeristen en dank zij Geert krijgen we daar alleen maar positieve reacties op, mijn teen doet maar een klein beetje pijn meer en het kalf met drie poten stelt het goed.ik hep het boek en het is egt supper leuk ik veagrt egt alles normaal lees ik een kwartier maar in dit boek 3 uur achter elkaar

geschreven door Dipankar op dinsdag 06 november 2012
Holy szhiint, this is so cool thank you.

geschreven door Kristanna op woensdag 07 november 2012
Heb t geprobeerd op m’n HTC Desire HD en kan cocdnuleren dat het geen toegevoegde batterij tijd geeft. Het beste wat je kunt doen, en dat is een gegeven voor elke accu, is volledig ontladen, volledig opladen. Heb een N95, de vorige eigenaar laadde hem iedere dag op, waardoor die ook niet langer dan een dag mee ging, na een jaar volledig ont/opladen gaat de N95 nu wel 4.5 dag mee!!

geschreven door ROdina op donderdag 08 november 2012