L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

SNCF.

geschreven op 14/02/2012

Geert en treinreizen, het is zelden een succes! Maandag ben ik haar gaan oppikken, Geert kwam van België en zou om 19u11 in het station van Cahors toekomen. Zou!!
Om twee uur in de morgen is trein nr. 3643 Paris-Toulouse in Cahors aangekomen. Zeven uur vertraging, moet kunnen.
Bon, ze hebben twee uur verloren omdat er zich iemand voor de trein gegooid had tussen Issoudun en Vierzon. Ook werd er een extra lange stop gehouden in elk station om de reizigers toe te laten te plassen of zo. De toiletten in de trein functioneerden niet wegens de vrieskou. Moet ook kunnen. In Brive werd er een extra lange stop van 20 minuten gehouden, er was iets stuk aan de locomotief. Kan gebeuren. En omdat de SNCF geen half werk wilde zijn ze tenslotte nog eens vier uur blijven staan zo’n 12 km voor het station van Cahors. Wegens een stroomonderbreking, een “rupture d’un pantographe (dispositif articulé reliant le train à la catainer) et la catainer endommagée”, om de SNCF te citeren. Geert kon er niet mee lachen, vier uur in de kou en zonder idee waarom en hoelang ze er zouden stilstaan, ge zou voor minder lastig worden. Ikzelf kon ook niet lachen, vier uur wachten in een onverwarmd stationsgebouw is niet leuk, ook niet als je je regelmatig gaat opwarmen in de auto.Gelukkig werden we in het station op de hoogte gehouden van de vertraging, groot bord met daarop de aankondiging dat de vertraging “indéterminé” was. Moet zeker kunnen. En ge zult zien, als Geert de volgende keer de trein naar België neemt, op 16 maart, zal er staking zijn. Omdat de treinconducteurs maar 1 klontje suiker in de koffie meer krijgen, in plaats van twee. Dan heb ik toch meer begrip voor de staking van de zee- en rivierloodsen in Antwerpen. Ze moeten rondkomen met een minimum maandloon van 3000 euro bruto (plus premies en zo ...), minstens 100 dagen per jaar moeten ze werken en na een zware loopbaan moeten ze rondkomen met een “overlevingspensioentje”, ge zoudt voor minder de haven van Antwerpen platleggen. Moet ook kunnen, bende egoïsten!

Ik heb onze” table et chambres d’hôtes” op een paar websites gezet. Omdat ik tijdens de koude vriesperiode veel binnen zat vond ik dat een leuk idee, een mens moet zich met iets bezighouden. Niet dat kamers verhuren of toeristen ontvangen tot onze prioriteiten behoort, maar die twee kamers zijn er nu eenmaal, dus waarom geen beetje publiciteit? Er zijn mensen die ons prijzen aan de lage kant vinden. Tja, als het zwembad er is, en de buitenkeuken, en de pizza-oven, en het petanqueveld en een tweede terras voor de bio-suite, en nog van alles, wel, dan zullen we ons prijzen eens deftig aanpassen. Tenzij we er de voorkeur blijven aan geven om vooral familie en vrienden te ontvangen. Moet kunnen.
We staan o.a. vermeld bij:

chambres d’hotes a Lescure Jaoul. Séjour semaine, week end et offres promos sur chambres d’hotes en Aveyron et chambre d’hote en Midi PyreneesWhoa, things just got a whole lot eeasir.

geschreven door Loradae op dinsdag 06 november 2012
j.mariee zegt:Hallo,Fantastische dokumentaire. Maar waar vind ik in henmlseaam slager Klein? En niet te vergeten de dame die de overheerlijke Pate,s maakt. Kunt U helpen aan adressen? Bedankt![]

geschreven door Yogesh op donderdag 08 november 2012