L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

schuifdeur

geschreven op 28/11/2011

Op mijn teksteditor stond al zowat een maand een artikel klaar maar het kwam er maar niet van om het af te werken en te publiceren. Eindejaarsmoeheid, denk ik, of gewoon te lui. Het bewuste artikel is in de prullenmand beland, gedeleted wegens oninteressante vijgen na pasen. Het ging over het laatste deel van onze Spanje reis. Alleen de tapas zijn nog een vermelding waard. In San Sebastian hebben we de beste pinchos-bar van de stad gevonden: we hebben ze geproefd en zeer lekker bevonden. Aan twee en een halve euro per stuk.  Geert nam er vier en ik ook vier, telkens halfweg hebben we verwisseld en elkaar goedkeurend toegeknikt: dit waren juweeltjes van culinair vakwerk. Beter kunt ge een Spanje reis niet afsluiten.
We zijn bijna december en er waren de klassieke ramassages ofwel in ‘t Vlaams, de schoolritten, en de werken aan het huis. Niet zoveel speciaals, behalve dat de inkom nu afgesloten is van de eetkeuken. Belangrijk werk dat de isolatiewerken van Pieter nu volledig tot zijn recht laat komen, of doet komen. Een lucifertje aanstrijken en ons huis is opgewarmd. Ok, dat is wat overdreven, maar we moeten hier niet veel meer stoken om het gezellig warm te hebben. Foto"s zeggen altijd meer dan tekst, dus hup, daar gaan we.
PB200019
Oeps, verkeerde foto, heb ik wreed gesukkeld om na lange tijd terug op Flickr te geraken (wachtwoorden en dergelijke) en dan haal ik een slapende schone op. Zo zie je hoe dat het er hier aan toeging in l’Yserttout. Komt mijn dochter met Tristan en haar nicht Ruth met Oscar op vakantie en wat doen ze: ze rusten,ze genieten van de gezellige warmte en ze latenhun klein grut over aan de ouwkes.
Dus nu een paar foto’s van de afsluiting en oorzaak van die gezellige warmte: PB280024. Het was niet simpel om tussen scheve balken en schuine muren een rechte afsluiting met schuifdeur te maken. Alhoewel, met het juiste materiaal in de goeie handen komt opabus door het ganse land. Of zoiets.
PB280026Geert blijft maar “patchen”, teen al schoonder dan tander maar ze is streng, alleen wat echt af is, wat echt mooi is komt aan de muur of gaat ze weggeven als kerstcadeau of zo. We hebben hier nog veel vrije plaats op de muren en we hebben vijf kinderen en bijna zeven kleinklinderen, dus dat valt best mee. Ooit, binnen pakweg 25 jaar zullen die patchwerkjes, Geert haar noeste arbeid, te koop aangeboden worden voor een hebbekrats op een of andere Vlaamse rommelmarkt. Een Waalse rommelmarkt kan ook.Deze draaideur is tesgepaot in een stationsrestaurant. Uit nieuwgierigheid ben ik een keer hier geweest. Wat blijkt: Naast de draaideur is een gewone deur geplaatst. Deze stond helemaal geopend. Het hele effect was gelijk weg. Niemand liep door de draaideur heen en er was veel tocht.

geschreven door Anita op woensdag 07 november 2012
<url>http://randompattern.net/|car insurance</url> kxgxu <url>http://www.bestquotesforinsurance.com/|life and health insurance</url> qvy

geschreven door Tisha op woensdag 07 november 2012
hmm, that could work!neenee, kwil alles zo appart als moejilgk houden, zeker die bureau proper houden, en die pc een week niet opstarten, omdat dat pijnpunten zijn van mij en bedankt voor de steun, Jens

geschreven door Patrick op donderdag 08 november 2012