L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Portugal.

geschreven op 10/02/2020

We zijn weer weg, met de caravan naar Zuid Portugal voor 5 weken. We hebben dat vorig jaar ook gedaan en dat viel best mee. Alleen vertrokken we toen uit het Franse Le Cassan, 1500 km, nu was het vanuit ons nieuwe thuis in Holsbeek, 2500 km. Het scheelt natuurlijk een lik op de diesel-borrel, vooral bij harde tegenwind. Moet kunnen.
Eerste camping in San Sebastian, Redelijk hoog gelegen maar er was een smal paadje naar een rotsstrandje, te doen met de fiets maar toch, bij momenten was het met de remmen toegeknepen, eigenlijk was dat de ganse afdaling zo. Als onverstandige optimist dacht ik: naar boven moet lukken, op kleinste versnelling en de elektrische bijstand op maximum. Man man man, heb ik afgezien! Anderhalve kilometer heb ik de 25 kilogram zware fiets naar boven geduwd, om de 50 meter gestopt om op asem te komen! Ik ben er nog niet goed van. En dan denk je, ik ga me aan de caravan belonen met goeie frisse Chimay. Ook dat kon niet, ge moet namelijk weten dat ik alcoholvrij ben, toch de laatste 5 weken. Voor de reis hebben we afgesproken dat één glas wijn of (echt) bier mag. Niet simpel, ga ik een aperitief drinken, genre gin-tonic of een glas wijn bij het eten? Dat wordt beslist afhankelijk van de avondmenu, er zijn gerechten waar je gewoon geen water moogt bij drinken, genre spaghetti met venusschelpen of zoals eergisteren op restaurant. Op internet hadden we gevonden dat de patron de vis perfect grilleerde op de barbecue en inderdaad, het was genieten. Maar daar dan water bij drinken? Op een paar centen na was dat even duur als een fles wijn, we gaan toch geen geld verspillen aan een waardeloos vocht? Naast ons was er een jong koppel dat cola dronk .... alleen het zicht al!
Wat dat restaurant betreft, een aanrader, de zeebaars was super goed. De naam van dat kleine restaurant (8 tafeltjes) ben ik vergeten maar voor geïnteresseerden, ik weet nog waar het was.
Tiens, waarom vermelden veel restaurants dat de vis vers is? Al ooit de vermelding gezien dat het vlees vers is?

Nu dat er goed voor de bijen gezorgd wordt is mijn vakantie meer genietbaar, de voorzitter van “Les Apiculteurs Réunis” mag gerust 5 weken het imkergebeuren achter zich laten. Wat we ook gaan doen.