L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Pizza 2.

geschreven op 2/04/2012

P4010053
Voila, hij is af. Ik snap nog altijd niet waarom die schouw scheef staat en achterover helt. De verkoper verzekerde mij dat ze zo in Portugal gefabriceerd worden, tja, misschien om te vermijden dat de rook op mijn kop valt? Ooit zal ik er het nut wel van inzien maar nu moet ik geduldig mijn tijd nemen om de oven in te stoken of op te warmen en dat om te vermijden dat er te veel barsten zouden komen. Altijd een beetje meer vuur stoken en dan uiterlijk binnen vier of vijf dagen: de vlam in de pijp en we zijn vertrokken.  Nu nog verder de muren bepleisteren en zorgen voor een gootsteen en een marmeren werkblad om de deeg op uit te rollen en de buitenkeuken mag in gebruik genomen worden. Zouden we daar geen klein feestje kunnen van maken?  Doen we het zoals bij de tewaterlating van een boot? Een fles champagne op de pizza-oven kapotslaan? Lijkt mij een leuk idee en we nodigen de lokale pers uit en we geven die een stukje pizza en een glas bubbels. Geef toe, dat is commercieel weer eens goed gezien van opabus.
Juist, ik mag de meter niet vergeten, de doopmeter. Iedereen mag zich kandidaat stellen en als ge niet aanwezig kunt zijn dan zal ik de volgende wijze woorden uitspreken: “ik doop deze pizza-oven in de naam van de Vader, van de Zoon en van ons Monique, bv. Als ge wel aanwezig zijt dan krijgt ge natuurlijk de eer om zelf die fles tegen de oven te kwakken. Alleen Ireen mag niet meedoen, die is gestraft. Gisteren stuurde ze mij nog een mailtje en ik citeer: “een ordinaire pizza oven in het hart van de Aveyron ... ik struikel hier in Genk al over de pizzeria’s .... helt ie ook nog lichtjes naar achteren… breek dat ding maar zo gauw mogelijk af ...” En nog van dat moois! Zo’n mail doet me veel pijn en daarom wordt Ireen het meterschap ontzegd. Wanneer komt ze ook weer af? Ergens in juni? En dan stuurt ze me vandaag een nieuw mailtje, dat het een één aprilgrap was. Gelachen dat ik gedaan heb, gierend over de grond gerold en naar adem gesnakt van de pret.
Serieus nu: zou een champagnefles sterker zijn dan zo’n ovenwand? De buitenste laag is zo’n 5 cm dik en bestaat uit kalk, zand en kleurstof. Daaronder zit rotswol en misschien breekt die fles niet en is er een gat in mijn dierbare oven?Tja, ik reageer wel via de pc maar ik denk dat je een punt hebt ideeren wil inderdaad zoveel mogenlijk vrienden maar wat zijn die vrienden waard als het er op aan komt??Ik kan zeggen dat ik maar weinig mensen heb die ik vrienden durf te noemen.Klinkt wat depri maar ik denk dat het zo inelkaar steekt.

geschreven door Shaikh op dinsdag 06 november 2012
Martin Hoe het Russische Tetris op de Westerse Game Boy een bestseller werd. Ons eigen einde aan Koude Oorlog. Waar is den tijd van kotatpe duimen? Anyway sjieke foto

geschreven door Hoang op dinsdag 06 november 2012
Dat zijn hele lieve woorden en net als jij geolof ik daarin.Ik ben ook erg trots op jou en we gaan het zeker redden, wij zijn bikkels!!!

geschreven door Abdrazak op donderdag 08 november 2012