L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Peru

geschreven op 9/10/2012

P1012386>P1012384
Volgens de voorzitter van het feestcomité van Lescure Jaoul had het weinig zin “Les P’tits Bras” uit te nodigen (http://www.lesptitsbras.com). Les Lescurois en les Lescuroises zouden niet geïnteresseerd zijn in hun optreden en hij al zeker niet. Tja, bekijk de foto .... de afwezigen hadden ongelijk. En zeggen dat hun optreden op het dorpsplein zelfs gepubliceerd werd in de krant (http://www.ladepeche.fr/article/2012/10/11/1462275-lescure-jaoul-les-p-tits-bras-s-envoient-en-l-air.html), hoe lang zou het geleden zijn dat ons dorpje in het nieuws kwam?
Dat allemaal omdat Geert 60 jaren jong werd en er een feestje georganiseerd werd. Ik blijf dat straf vinden, zo’n 45 mensen zijn speciaal vanuit België naar Le Cassan gekomen, zomaar een week-end op en af. Het moet zijn dat ons Geert graag gezien is. OK, ze kregen er redelijk wat voor terug: de vrijdag een spaghetti-avond, op zaterdag een optreden van Les P’tits Bras, een aperitief met de dorpsgenoten, nog een aperitief met vrienden en familie en een feestavond, zondag een pizza-avond en dit alles overgoten met voldoende drank. Wij, Geert en ik hadden ons best gedaan om er iets onvergetelijks van te maken en we denken dat het gelukt is, met dank aan de vele helpende handen. Het is een ruwe schatting, maar te oordelen aan het aantal lege flessen en lege wijnboxen moet er zo’n 60 liter wijn gedronken zijn. Niemand is zat geweest, enfin, toch niet ladderzat, tenzij misschien de zondagavond, maar dat herinner ik me zelf niet zo goed meer.
Ge moet dat toch maar kunnen, een verjaardagsfeest aanbieden en er een reis naar Peru voor terug krijgen!  Geert droomt al vanaf haar prille jeugd van een reis naar Peru (Pérou pour les Français), awel, het is nu dus gelukt, we gaan daarheen van 28/3 tot 25/4/2013. De ticketten zijn gekocht en betaald dank zij de massale sponsering van ons kinderen, familie en vele vrienden, waarvoor onze oprechte dank! Toch wel een serieus verjaardagsgeschenk, we zijn er nog niet goed van! En dan mag ik de vele andere cadeaus niet vergeten: bloemen PA130082, een espuma, een Sony Reader, veel wijn, kookboeken, ook foie gras en andere lekkernijen en nog een paar flessen champagne en veel beste wensen en heb ik nog iets vergeten?
Bon, en nu is het aftellen, nog een goeie 5 maanden en we vertrekken. Peru, here we come!iedereen genoot duidelijk
Op dit moment nog 21 weken, 150 dagen , 3606 uur en 216401 min en zoveel seconden ..grin
Maak er de reis van jullie leven van

geschreven door op zondag 28 oktober 2012
Lieve TijmeOp ruim 7700 leden 7.5 fte is wel erg veel van het goede. In vergelijking met de PG Hardenberg /Heemse met ruim 11500 leden en met 8.5 fte is de kerk van Aalten wel erg raoyal bedeeld met pastors. En je weet dat loonkosten altijd de grootste factor zijn in de begroting.Verder heb ik je aardige verslag gelezen over de jachtpartij in Noord-Oost Belgie maar je vertelt niet hoe groot of klein de oogst is geweest.Groet,Riek

geschreven door Manpreet op dinsdag 06 november 2012
Beste Trienke,We hebben het ilvnlformuuier nogmaals getest. Hij werkt echt. Als je alles goed hebt ingevuld krijg je de melding bedankt voor het invullen. We zouden het erg op prijs stellen als je het ilvnlformuuier nogmaals zou kunnen invullen zodat ook alle adresgegevens juist worden ingegeven. Ik hoop dat het lukt. Voor de zekerheid zet ik het bovenstaande nog even in een email. Met vriendelijke groet, de redactie

geschreven door Sushama op dinsdag 06 november 2012
Beste, Delicious Delicious.,Elke maand kopen wij, mijn moeder sooucnzhs en ik ,alledrie de delicious. We bespreken bijna elke maand de afgelopen delicious. bij een delicious. maaltijd (meestal bij moeders). Maar nu we net de allernieuwste delicious. van oktober hebben gekocht moeten we wel ons etentje verschuiven naar een datum die zo snel mogelijk voorkomt! Hij is fantastisch. Werkelijk ELK recept is maakbaar, lekker en verrassend. Vanavond de Hamburger van Lamsvlees, gisteren de roerbakkip met pesto.Ga AUB zo door!Met vriendelijke groet,Marjolein Muntjewerff(en een beetje van Rita en Laura)

geschreven door Corine op donderdag 08 november 2012