L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Patatten

geschreven op 9/10/2011

Omdat er toch nog mensen zijn die de blog willen lezen, allé dan maar, rap een artikeltje. Ben er dan weer vanaf voor een tijdje.
PA060016
Ik moet Kobe, Leander, Janne en Mara feliciteren. Wat hebben ze geplant, zo’n 5 maanden geleden? Dertig kilo patatten. Wat hebben we geoogst, een paar weken geleden? Zo’n 500 (vijfhonderd) kilogram aardappelen. Patatten dus. Bekijk de foto en bewonder de oogst, soort per soort gesorteerd: bintjes, Charlottes, Belle de Fontenay, Roseval, Mona Lisa en des Rattes de Touquet, maar die zijn al op. Volgend jaar meer van die Rattes planten. Als een van die aardappelplanters in de nabije toekomst in de buurt is, dan mogen ze de koffer van de auto van de papa volladen met patatten, maar geen Rattes de Touquet want die zijn op.
P9250014
De entree is nu ook af, vloerke gelegd en muren gevoegd, het heeft twee jaar op zich laten wachten maar het resultaat is goed. Weeral is opabus kontent van zijn werk ook al is alles niet honderd procent recht en vlak en in de haak. Heel dat huis hier staat schots en scheef, er is geen een rechte muur te vinden, wat zou ik me dan zorgen maken over recht of scheef of in de pas lopen?
Ik moet toegeven dat ik ondertussen naar het voetbal aan het kijken ben. België - Duitsland. Het is 0-2 en dat mirakel zal wel niet gebeuren zeker? Bon, tis half-time, rap een beetje verder schrijven.
P9030003 Zie je die dingen aan de muur hangen? Dat zijn “Cuebs” sorry, kueps, nee, het zijn Queb’s ‘made by Farz’. Voila. (http://www.farz.be/queb/). En daar durf ik de nederlaag van de Belgen straks tegen Duitsland voor verwedden dat we de eerste eigenaars zijn van de Queb hier in Frankrijk. Hupsakee, tis 3-O, voor de Duitsers wel te verstaan. Het is niet dat ze slecht spelen, onze rode duivels, maar ze hebben wel de pech dat de anderen altijd net iets beter spelen. Misschien dat die andere spelers beter betaald worden? Zou het geen goed idee zijn om het maandloon van die arme duivelkes te verdubbelen? Om ze een beetje meer te motiveren? Dat ze eens met Dexia gaan babbelen, dat is voor een bank een fluit van een cent.  of momenteel misschien een fluitje van een centje? Zou het bij Dexia zijn zoals bij HP (Hewlett Packard)? Daar heeft de zoveelste CEO, Leo Apotheker, na negen maanden klungelen zijn ontslag gekregen. Maar omdat hij niet zou liggen blèten in zijn bed hebben ze hem een troostpremie gegeven, ene van 13 miljoen dollar. Als ge me niet gelooft kijk dan op de website van Lorin Parys. Na de voetbal natuurlijk, ge weet maar nooit dat we alsnog winnen. Ze moeten nu al drie doelpunten maken en dat op 9 minuten van het einde? Ik vrees dat noch Benedictus, noch dat Lieve Vrouwke van Lourdes en pakt er de Zwarte Madonna van Czestochowa ook maar bij, dat mirakel kunnen bewerkstelligen. Trouwens, Benedictus zal dat niet willen want dat is een Duitser, en die is onlangs in zijn vaderland geweest. Oeps, de Belgen hebben ook een doelpunt gemaakt. Nog 6 minuten.
PS: volgens Geert zijn er ongeveer 350 à 400 kg patatten. En is het Koba en niet Kobe.



Ten eerste, net als arndee producten worden ook geneesmiddelen en vaccins uitgebreid getest voordat ze op de markt komen. Het RIVM houdt bijvoorbeeld de vaccinatieprogramma’s nauwlettend in de gaten. Anders dan bij je koelkast of je auto, hebben vaccinatie een preventieve werking, kinderen worden juist veel minder ziek dan zonder vaccinaties. Over de rol van The Lancet , Wakefields publicatie gaat niet direct over vaccinatie en autisme maar (als ik me goed herinner) over een darm aandoening (colitis) en autisme. Hij koppelt dit aan de observatie van de ouders dat problemen bij hun kinderen vaak vlak na de BMR vaccinatie zijn begonnen. In het artikel schrijft hij letterlijk dat er geen direct bewijs gevonden is tussen het syndroom en de BMR vaccinatie. Echter vlak na de publicatie beweert Wakefield op een persconferentie dat het bewijs er wel is. Met alle gevolgen van dien. De grote schuldige hier is naar mijn mening Wakefield. Daarna zijn er talloze pogingen geweest om Wakefields bevindingen te reproduceren, zonder resultaat overigens. Dit is waar het vaak om draait in de wetenschap, een onderzoeker publiceert een belangrijke vinding en arndee wetenschappers doen follow-up die de bevindingen bevestigen of afkraken. Een belangrijke vinding wordt ook dan pas in de wetenschap geaccepteerd (of niet). Over de rol van The Lancet ; tegen goed uitgevoerde fraude is geen kruid gewassen. Maar in dit geval hadden ze wel iets kritischer kunnen zijn, als Wakefield in het artikel zegt dat geen direct bewijs is maar dat ze dat wel snel kunnen leveren dan kun je als blad eisen dat dit bewijs er ook echt moet zijn voordat het artikel geplaatst wordt.

geschreven door Alexis op woensdag 07 november 2012




Ik vind wel dat de lat vrij laag ligt met het Prince2 examen, want je hoeft maar 38 van de 75 vregan goed te hebben. Maar goed, laat ik daar nu nog niet al te hard over klagen

geschreven door Ardit op donderdag 08 november 2012