L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Chambres et tables d’hôtes.

geschreven op 24/01/2012

Ik herbegin, er valt nog meer informatie te geven voor toekomstige L’Yserttout bezoekers.
Air France is ook begonnen met goedkope vluchten Brussel - Toulouse en ik heb de indruk dat de vliegtuigticketten mits op tijd reserveren wel betaalbaar worden. Stel dat ge in september zou afkomen, dan vindt ge bv. bij Brussels Airlines een ticket voor 74 euro, Brussel-Toulouse en terug. Het is natuurlijk heel jammer dat we er in september niet zijn. Vergelijk Brussels Airlines, Ryanair, Air France en Easy-jet en misschien vindt ge wel gratis vluchten. Ryanair vliegt op Rodez, vanuit Charleroi. Dat is op 50 km van bij ons, Rodez bedoel ik, niet Charleroi, we komen jullie met plezier oppikken aan de luchthaven. Toulouse is 150 km vanuit Le Cassan, daar komen we jullie ook ophalen met evenveel plezier mits een tussenkomst in de kilometerkosten. Of ge huurt een auto, zo’n klein zuinig Frans autootje, moet kunnen.
Om volledig te zijn nog even de prijzen vermelden.
Voor de biosuite betaal je 40 euro per nacht voor 2 personen, ontbijt inbegrepen maar als het moet kunt ge er ook met vier overnachten. Dat wordt dan iets duurder. Straks ga ik eens aan Geert vragen wat de prijs dan wordt, maar Geert is al naar bed, zal voor morgen zijn.
Voor de andere kamer (kelderkamer klinkt niet goed) vragen we 30 euro, ook met ontbijt s’morgens. Daar is maar plaats voor twee, dus kinderen thuislaten.
Tenslotte is er nog de onovertroffen caravan, 4 slaapplaatsen maar de douche is eerder symbolisch, dus daarvoor vragen we een simpele 20 euro en ge moogt komen ontbijten. Voor 10 uur wel te verstaan. PC280009
Ik vergeet bijna dat ge ook kunt kamperen met tent of caravan maar daar het sanitair blok helemaal symbolisch is moogt ge gratis kamperen. Tuurlijk, als ge wilt komen ontbijten dan zal dat afdokken worden. Morgen ook eens aan Geert vragen hoeveel dat moet kosten. 
s’Avonds kunt ge met mij mee-souperen. Ik vraag daar helemaal niks voor, Geert daarentegen wil voor haar kookkunsten betaald worden, nogal wiedes. Een volledige “restaurant"-belevenis met alles erop en eraan en met onze “vin du patron” kost je 20 euro, wil je nog betere wijn dan komt daar 5 euro bij. Die betere wijn is gewoonlijk een wijn van de streek, een Gaillac van de betere soort. En als ge speciale wensen hebt, doe dan zoals onze vaste klant Lieve Buerman: mail op voorhand je menu-suggesties door!PC200023
Mensen wat een onoverzichtelijk gedoe is dat, laten we het heel eenvoudig stellen en een idee geven van wat een super week voor twee personen kan kosten ten huize l’Yserttout in Le Cassan gelegen in het onovertroffen departement Aveyron.
Reiskosten (via Ryanair op Rodez en op tijd reserveren) 150 euro. Verblijf 7x40 = 280. Eten 2x7x25 = 350. Samen wordt dat 780 euro. Tiens, dat lijkt me heel weinig. Ik ga mijn glas wijn uitdrinken, gaan slapen en morgen die berekening nog eens met Geert bekijken. Dus wacht nog effe met reserveren, ik wil geen klachten betreffende het niet nakomen van prijsafspraken. P4110236
Als ik kijk naar de bloggegevens zie ik dat er 35 Nederlanders de blog volgen. Allée mannen, voor die prijs, waar wacht ge op? Of betaalt ge liever 1200 euro huur? Voor een weekske in de Ardeche?
OK, we zijn een dag verder en Geert is er komen bijzitten. Ik heb vergeten de trein te vermelden en daar maakt Geert regelmatig gebruik van als ze weer eens naar België gaat. Volgende week gaat ze van Montauban tot Parijs met de TGV en dan met de Thalys tot Brussel. Kostprijs enkel 60 euro. Ge kunt ook proberen om met de trein in Villefranche de Rouergue te geraken, dat is op 20 km van Le Cassan. En vanuit Toulouse is er een vrij goede verbinding naar Villefranche, 1u30 trein en dat kost iets van 20 euro. Dat vindt ge allemaal terug op http://www.sncf.com, ook een interessante site is http://www.opodo.fr.
Nog wat bemerkingen van Geert: ontbijt, bv. voor de kampeerders, kost 4 euro en ik kan jullie verzekeren, ge krijgt waar voor uw geld. Als het moet rij ik zelfs speciaal naar La Salvetat om verse baguettes! En als ge “s middags wilt meetafelen dan vraagt Geert daar een simpele 7 euro voor! En dan krijgt ge daar nog drank bij ook! En wordt ge bediend!  Dat is bijna voor niks! Soit, smakelijk en profiteer ervan!.Hallo Gonny en Brenno,Bedankt voor de ICT roddels. Ik zit dejaligks een aantal uren in de auto en luister dan graag naar jullie podcast. Voor mij zijn de interviews het meest interessant. Ik heb alleen c3a9c3a9n kritische opmerking. Het volume varieert nogal waardoor het begin van een onderwerp vaak niet verstaanbaar is totdat ik het volume wat opdraai. Misschien zou je hier wat meer aandacht aan kunnen besteden.Groeten,Erik

geschreven door Zathangpuia op dinsdag 06 november 2012
Misschien kun je ook nog even terugkomen op wat Ed Anker preices heeft gezegd. Als het aan kamerlid Ed Anker van de Christenunie ligt, moet er goed worden nagedacht of de AIVD zich niet moet richten op universiteiten om te weten welke onderzoeken er spelen. Dat klinkt op zichzelf vrij onschuldig (een literatuuronderzoek?) maar je artikel op Techworld gaat verder: Voor ter Horst is dat onbespreekbaar en moeten beveiligingsonderzoekers hun werk kunnen doen.  Ik denk niet dat het goed is dat de AIVD zich zou richten op goedwillende mensen , betoogt de minister.  Dit klinkt juist alsof onderzoekers represailles kunnen verwachten. Oftewel, de boodschapper krijgt de schuld. Wat wilde de Christenunie nu preices?

geschreven door Tereza op donderdag 08 november 2012