L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Ollantaytambo.

geschreven op 11/10/2013

Als we op een bus zaten viel het ons dikwijls op dat de meeste toeristen zaten te slapen, ook als we een overzet met de boot naar een eiland namen lieten ze zich op de golven van het Titicacameer in slaap wiegen. De verklaring is vrij simpel. De klassieke reisduur voor zuid-Peru is 3 weken, wie er langer over doet behoort tot de uitzonderingen en wij met ons vijf weken behoren zeker tot die uitzonderingen. Dikwijls staat dan ook nog de zoutvlakte in Bolivie op het programma en hebben ze ook te weinig tijd om te wennen aan de hoogte. Geloof me, we hebben redelijk wat menselijke wrakken gezien en daar was vooral jeugd bij. Oudere mensen, zoals wij, zijn verstandiger!
Ok, we zijn onderweg naar de Macchu Pichu en omdat wij tijd hebben doen we daar drie dagen over en overnachten we in Ollantaytambo. De meeste georganiseerde reizen rijden door het dorp richting Macchu Pichu of terug richting Cusco en houden hoogstens een korte stop. Ze hebben ongelijk, als voorbereiding op de Macchu Pichu hebben we hier Inca-vestingen bezocht, eerder beklommen, het was in-druk-wek-kend! Een paar keer heb ik in Geert haar voetsporen mijn hoogtevrees moeten overwinnen maar het loonde de moeite. We logeren hier in een sympathiek klein hotel, de vlotte, jonge en vrij knappe uitbaatster heeft goeie wijn, 6 sol voor een glas (alhoewel, veel kleine centjes ...), ik wil niet in herhaling vallen, maar het leven is mooi, zo mooi dat ik nog een tweede glas wijn ga drinken en stoppen met mijn verslag. Tot morgen, als het God belieft. Of toch nog iets, nu ik toch aan God denk. Als we in de collectivo zaten van Cusco naar Ollantaytambo maakte de persoon naast mij regelmatig een kruisteken. Het minibusje was niet overladen, de chauffeur reed verstandig dus waarom dat kruisteken vroeg ik aan de buurman? De jongeman was op weg naar familie en nam regelmatig de collectivo door de bergen naar Ollantaytambo. Dat kruisteken was een gewoonte geworden want veel busjes zijn overladen en veel chauffeurs zijn overmoedig, vooral in het voorbijsteken in blinde bochten. Allez, nog eens tot morgen, als het God belieft.