L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Olhao

geschreven op 18/02/2018

Olhao
We zitten in Olhao (op 10 km van Faro) en op een goeie camping. 
Olhao is een leuk overzichtelijk stadje met een wirwar van smalle straatjes, met een vissershaven, een grote overdekte vismarkt 2018-02-15_06-36-14en vriendelijke mensen.  We hadden gisterenavond gereserveerd in “Tasco a Galo” een restaurantje met 20 plaatsen, super sympathiek en lekker gegeten. We kregen een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en wijn, 48 euro voor ons twee. We hebben terug gereserveerd voor morgenavond en dat betekent dat het héél lekker was.
Tot nu toe valt heel de reis heel goed mee, althans overdag … des ’s nachts ben ik verbannen uit het echtelijk caravanbed, wegens snurken en stampen (trotinetten)! 2018-02-18_03-33-35
Ik heb Geert voorgesteld om op mijn kosten oorstoppen te kopen plus zo’n pak dat ijshockeyspelers aanhebben tegen blauwe plekken, tevergeefs. Ik heb dan maar beroep aangetekend en geargumenteerd dat ik al 25 jaar trouw de sponde deel, de uitspraak volgt later.
Dus wordt nu iedere avond de zithoek omgebouwd tot een bed, voor zover ik dat een bed mag noemen, en probeer ik, puur uit wraak, 10 decibel toe te voegen aan mijn snurk-lawaai, diep inademen met uw tong net niet tegen uw verhemelte en uitademen met zwabberende lippen, dan trilt de caravan mee. Vijftien minuten na het slapengaan, opabus: “slaapt ge al?” Omageert: “Nee, ik ben nog aan het lezen, een spannend boek”. Veertig minuten later, opabus:”Mijn voeten hebben koud”. Omageert: “stampt een beetje, daar worden ze warm van”.  Leuk hoor, als ik stamp (trottinet) worden mijn donsdeken en laken verfrommeld en ’s morgens is dat extra werk want alles moet netjes (ge kent Geert) opgevouwen worden en terug onder de zitbanken verstopt.  Vergeet ook niet dat de tafel naar beneden moet om dit zogenaamd bed te vormen en daar staat gewoonlijk nog een glas wijn op en dat moet ik dan rap uitdrinken want wijn maakt vieze plekken.
Een klein uur na het slapengaan, opbabus:”slaapt ge al?” Omageert: “ja”. Nog 10 decibel erbij en ik pak een halve Zolpidem, tenslotte heb ik veel rust nodig en dat verdien ik want wie brengt of bracht Geert met de caravan overal naartoe? Opabus natuurlijk, ik zal het even opsommen: naar Polen, Hongarije, Kroatië, Italië, Spanje, Albanië, Portugal, Zwitserland, enzovoort en nog verder.
Laat ik nu even heel eerlijk zijn: niets is zaliger dan in het vroege ochtendgloren van bed te veranderen en terug in te dommelen! Een aanrader voor wie een 25-jarig slaapritueel een nieuwe dimensie wil geven.
Marleen, van La Salvetat, heeft me een artikel doorgestuurd over het vervalsen van honing “. Het zoveelste bewijs dat honing massaal vervalst wordt. Probeer maar eens in een grootwarenhuis een “zuivere” honing te vinden, waar het land van herkomst op staat en de naam van de imker met zijn registratienummer en adres. Van zodra ge CE of EU op de pot leest (in kleine lettertjes), plaatst de pot maar terug in het rek, het is rommel. CAM00265 De bijen hebben plaatsvervangende schaamte. Er is maar een goede oplossing, koop je honing rechtsreeks van de imker, van opapiculteur bv. OK, iets duurder of zelfs 2 keer zo duur als in het grootwarenhuis maar je weet wat je krijgt: zuivere honing! Zelf heb ik hier op de markt in Olhao bij een imker honing gekocht: daar staat de naam van die man op, zijn adres en licentienummer en van welke bloemen. Voor mezelf een kilo met nog raat in en vier kilo voor mijn bijen. Als we thuis zijn ga ik mijn kasten controleren, zien of de bijen de winter goed doorgekomen zijn en waar de reserves nipt zijn of uitgeput, wel die krijgen dan zuivere Portugese honing en geen suikersiroop.
Weet er iemand welk plantje dat is? Ook op de markt gekocht plus een pot (niet op de markt) maar aan die pot heb ik me een mispakt, is nogal zwaar uitgevallen. 2018-02-18_05-36-35
Nu nog een drietal dagen Sevilla en dan huiswaarts, op het gemakske.