L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Kroatië.

geschreven op 17/06/2015

We hebben een tussenstop gemaakt in Utjeha (Montenegro), halfweg tussen Shkoder en Dubrovnik. Geert heeft een kleine camping uitgezocht aan het strand en met schaduw van eeuwenoude olijfbomen. Toen we de camping wilden oprijden werden we vriendelijk maar kordaat geweigerd, voor ons was geen plaats meer in de nochtans lege herberg.  Bleek dat de volledige camping afgehuurd was door de ANWB, zijnde de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond. Geen probleem, 150 meter verder was er een mini-camping en ook daar kregen we de schaduw van een stokoude olijfboom. Misschien hadden we er wat langer moeten blijven, vlak voor de deur was een klein haventje en ik kon er prima vissen.
Exact 10 jaar geleden, bijna dag op dag, waren we hier ook en het moet gezegd, de kust van Kroatië is wondermooi. We zitten op het uiterste puntje van het schiereiland Peljesac, op 15 meter van de zee. Schitterend uitzicht, glasheldere zee, aangename temperatuur dankzij een fris zeebriesje en een prima camping met een snelle en gratis wifi. Ook voor de eerste keer gezien op een camping: een kinderbadkamer, met een klein ligbadje, een mini-WC en kleine lavabo op kinderhoogte, leuk! Een aanrader voor wie met kinderen Kroatië bezoekt. We denken hier enkele dagen te blijven.
Gisteren uitgebreid Dubrovnik bezocht en o.a.de volledige vestingsmuur rond de oude stad afgewandeld, flink van opabus! Als beloning trakteerde Geert in het restaurant “Lady Pi Pi”, rare naam maar die eetgelegenheid staat goed aangeschreven in verschillende gidsen. Ge kunt er niet reserveren en er worden geen groepen toegelaten en ge gaat best op tijd. We waren er om 18u30, om 19u30 kregen we een tafel toegewezen en achter ons stond nog een rij braaf hun beurt af te wachten.IMG_2013 IMG_2015 De zeevruchtenschotel voor twee personen was lekker en meer dan voldoende maar toch zou Sergio Herman ze de grond in boren: de mosselen waren niet gekuist!
Allé, het betere restaurant geeft toch geen mosselen waar nog zeewier en een baard aanhangt, of is dat ook al bio?
Vrijdag 19 juni, 19 uur, effe stoppen, aperitiefke drinken, Geert Campari-orange, ik vin blanc au Picon. De witte wijn (en rode wijn) eerst geproefd bij een lokale wijnboer en goedgekeurd, Peljesac staat gekend als de beste wijnstreek van Kroatië. Het is maar dat ge het weet.