L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Druk, druk, druk.

geschreven op 19/04/2010

Er is zelfs geen tijd om aan de blog verder te werken. Druk, druk, druk. Van alles is er te doen en van alles is er gebeurd. Er wordt buiten gewerkt en er wordt binnen gewerkt. Op zeldzame momenten wordt er zelfs niet gewerkt.
Met het schoon weer en met de grote vakantie die eraan komt hebben we het terrein voor de caravans, kampeerauto’s en tenten genivelleerd. Waterpas gemaakt. Eerst door George met zijn kraan, P4180096dan door Roger met zijn tractor en tenslotte door Christian, Geert en ik met ons spierkracht. P4210107P4210105 Nu moet het gras nog willen groeien en dan moogt ge afkomen. P4180099

Op 9 mei komen Luc en Ann hier vier dagen logeren. De eerste echte gasten die langer dan twee dagen zullen blijven. Hopen we. Dat is pas stressen! Geert draait rond als een kieken zonder kop en wil nog van alles orde hebben. Ja zeg, ik ben al in overdrive aan het werken, moet ik misschien mijn vriend Karel citeren: “steek nog een borstelsteel in mijn gat en ik zal ondertussen nog vegen ook!”. Zelfs de kinderen op mijn dagelijkse schoolbusronde bekijken mij bezorgd, wallen onder mijn ogen, late reacties bij het remmen en iets meer verkeerd rijden. “Mais monsieur, vous êtes vraiment très fatigué! “ Ik leg hen uit voor welke onoverzichtelijke opdracht ik sta en dat er zelfs een deadline is.  Dat van die borstel in mijn gat leg ik niet uit, ge weet nooit dat die snotters dat verkeerd interpreteren en aan hun ouders rare dingen vertellen en ik heb liever geen zedenpolitie aan mijn deur.
Natuurlijk wil ik ook voor dat koppel uit Veltem het beste, voor minder dan vier sterren gaan we niet. Tis daarom dat ik, ondanks schitterend lenteweer, binnen aan het werken ben, in stof en zak en as. De badkamer boven moet af want Geert wil voor ons tweetjes een eigen wasruimte hebben. Ze mag er niet aan denken dat mijn bruin gestreepte onderbroeken zouden rondslingen in de gastenbadkamer. En ik mag er niet aan denken dat Luc na een avondje doorzakken en na het drinken van een zondige hoeveelheid goddelijke “prunes” zich zou vergissen van onderbroek. Alhoewel ..!
Bon, serieus nu, dringend bericht voor Lieve van de Staca. Die busfirma waar ik nu voor rijd, kinderen ophalen en al eens iets anders tussendoor, daar moet eens iemand met een enig organisatietalent orde op zaken komen stellen. Gisterenmiddag stuurden ze ons met drie bussen naar Rodez met de dringende vraag om op tijd terug te zijn (17u10) om de schoolkinderen thuis te brengen. Zelfs ik, met mijn toch wel uitzonderlijke Lijnervaring, met mijn Lijnsgewijze getrainde hekel om zeker geen 5 minuten te laat aan een halte aan te komen, zelfs ik zag dat niet zitten. Ik weet niet hoe ze het opgelost hebben, maar aangezien deze morgen al mijn kindjes en kinderen opgestapt zijn, zijn ze gisterenavond dus veilig thuisgeraakt. Lieve Spitaels, stel uw kandidatuur en oefen wat in de “Franse slag”, de lokale dankbaarheid zal geen grenzen kennen. Ik weet dat ons Lieve graag reist en van een beetje avontuur houdt, dus kom maar af, misschien kunt ge als eerste uw tentje neerpoten op ons spiksplinternieuw mini-kampeerterrein. Als extra gunst van opabus moogt ge dan ‘s morgens en ‘s avonds het gras besproeien.
P4270122 Ziet ge die foto? Geert zit buiten te lezen in de zon, ze herleest “Zout op mijn huid” van Benoîte Groult. Ge moet maar durven, mij laten werken, doen werken en zelf op woensdagnamiddag om 17u30 boekskes zitten lezen. Tis niet omdat het buiten nog 27° is dat ze niet moet binnenkomen en mij voorzien van een overvloedig avondmaal met aangepaste drank. Uit protest ben ik mijn kalfjes goeiedag gaan zeggen.P4270124 Enfin, het zijn niet mijn kalfjes, ze zijn van Roger, maar ze zien me graag en met hun grote zachte ogen kijken ze me begrijpend aan. 
P4270119
Moet je je voorstellen hoe rustig het hier is als zelfs tijdens het spitsuur een landbouwer zijn sproei-installatie kan reinigen zomaar midden op de weg. Vive Le Cassan.Leuk jullie after-valentijn-actie! Ik dacht eerst weg met die spam ! Tot ik de foto van Ingrid zag. Ziet er top uit aalmelal!Hasta luego!Katja

geschreven door Faruk op dinsdag 06 november 2012
ik vraag me telkens af waeennr je nou precies terugkomt.. dat is bijna toch? volgende week ofzo? Man ik wil je echt graag spreken.. ben zo benieuwd verder!Als je dit nog leest voor je vertrek (omdat ik niet precies weet waeennr dat is ) maak van je laatste dagen nog een top tijd! We spreken snel!Groetjes,Klep

geschreven door Ben op dinsdag 06 november 2012
@Jeg, ik kom zo even bij je kijken.  Volgens mij was het haat, die heeft met lidefe te maken. En ik zag pijn die ik een ander aandeed, daardoor had ik een hekel aan mezelf, ook al niet zo mooi, zelf haat, zij is lelijk. Omdat ik het niet begreep. Mooi dat jij je niet verbergt, ik ben er ook niet zo goed in. Maar ook daar zit iets. Verschuilen en aanwezig zijn, ook zij horen bij elkaar. Oi va voi, een beetje zoals Annetta ook zegt, alles heeft met alles te maken. Zoals in de chaos theorie, een vlinder die wappert met haar vleugels en een zandstorm is het gevolg.  Jeg, thanks voor je woorden. Ik vind het fijn om ze met jou te delen. Dikke kus!  @Annetta, dank voor je uitleg. Maar ergens wist ik dat wel. Ik kan moeilijk aan een ander vragen wat mijn totem is. Maar als een ander er over begint, laat die het dan maar zeggen.  Ik heb er over nagedacht, die laatste regel ging niet over mezelf maar over die ander. En misschien waren ze toch voor mij.  Ik heb er nog nooit werkelijk naar gekeken, ik zie mezelf als vuur. Wat ik ook werkelijk ben, wat betreft mijn horoscoop. Daar doe ik het maar mee.  Ook voor jou een dikke kus!  Het is lekker als je me aan het denken zet.

geschreven door SalihAres op donderdag 08 november 2012