L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Le Cassan

geschreven op 1/12/2017

Drie prachtige foto’s getrokken in Le Cassan, met een Samsung Galaxy F7, niet dat ik reclame wil maken maar dat ding geeft wel mooie resultaten!
2017-12-01_08-30-06 2017-12-01_08-29-32 2017-12-01_08-27-27
En toch, ondanks de prachtige natuur, de rust en het filevrij autorijden gaan we niet in L’Aveyron blijven wonen. Ons kinderen willen ons terug in de buurt, om te babysitten. En ik wil opnieuw geen reclame maken maar wij doen dat heel goed, dat babysitten. De kleinkinderen zijn iets minder enthousiast, die vinden vakanties in Le Cassan kei-leuk.
Ieder kleinkind heeft ondertussen zijn nieuwe bijenkast, in de (Belgische) toekomst wil ik 10 Keniaanse kasten (horizontale kasten, TBH kasten) en twee “Paradise-Beebox"-kasten. Die Beeboxen, dat zijn Finse bijenkasten in polystyreen. Tien plus twee = twaalf kleinkinderen.
2017-12-01_09-46-48 2017-12-01_09-47-12. maxresdefault. Ik mag veronderstellen dat de foto’s duidelijk maken wat horizontale kasten zijn en wat Beebox-kasten zijn? Tenminste voor wie interesse heeft voor het imkeren. Wanneer we naar België zullen verhuizen, in de al of niet nabije toekomst, dan worden hoogstwaarschijnlijk de kasten met bijen hier verkocht en starten we met de opbrengst de imkerij opnieuw in het Belgenland.  Voordeel is dat ik met steken en opstaan meer bijenwijsheid opgedaan heb en ik nu beter weet waar ik imkersgewijze naar toe wil.
Aangezien ik mijn werkplaats ook bij winterse temperaturen treffelijk kan opwarmen heb ik me nu geconcentreerd op kast nummer dertien, de “Papiculteur” kast. De parel op de kroon van de ambachtelijke “opabus-imkerij”. 2017-12-02_07-38-34. Wie weet krijgt die horizontale kast geen ereplaats in Leuven? In het Begijnhof misschien?? Zo, dat is voorlopig genoeg over de bijen en toebehoren, ander onderwerp, beetje aan galspuierij doen. Ik vrees trouwens dat ze bij de recente verwijdering van mijn galblaas een beetje gal vergeten hebben…
Waar viel mijn nieuws-geÏnteresseerd oog op vanmorgen? Op T. Francken en daar ga ik gebruik van maken om dat restje gal te verwerken. De staatssecretaris komt de laatste tijd te weinig in het nieuws, en dat is jammer.  Zijn commentaar over prins Laurent was enkel wat gelul en heeft geen nieuwswaarde, interessanter is dat hij een Marokkaanse professor heeft opgesloten in het gesloten centrum van Steenokkerzeel. En waarom? Er waren drie voorwaarden niet vervuld om ons land binnen te mogen: De professor had geen geld genoeg bij, (weet iemand hoeveel geld je moet bij hebben om België binnen te mogen? 10 euro? 100 euro?), hij had ook geen duidelijk reisdoel en er was een probleem met zijn Frans toeristenvisum. Allé Theo, daar zijn toch simpele oplossingen voor: geld afhalen kunt ge altijd op de luchthaven, automaten genoeg, en met een telefoontje naar de ULB weet je ook het reisdoel van de professor. Dan zou er maar één voorwaarde overblijven (zijn toeristenvisum) en dan zou de Marokkaanse professor niet achter prikkeldraad moeten logeren. Maar akkoord met Francken: iedereen gelijk voor de wet en hij kan weer een pluim op zijn hoed steken. Wat ik me afvraag, voldoet het vluchten voor een Spaanse gevangenis aan een van de drie voorwaarden?

Met groet en dank voor het lezen,
2017-12-01_08-32-14