L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

La douce France.

geschreven op 13/10/2009

Het wordt tijd dat ik doe waar ik goed in ben, tis te zeggen, artikeltjes schrijven en geen pogingen meer doen om foto-reportages te maken. Al die foto’s, dat is goed als bladvulling of, om eerlijk te zijn, dat komt goed van pas als de schrijfgoesting er niet is.
Alhoewel, af en toe een illustratie van ons werk en van ons dagelijks leven kan heel leerrijk zijn. Getuige daarvan onderstaande foto’s. Daar doet ook Geert waar ze goed in is: kuisen en in dit geval het afschuren van de balken. Merk wel dat ons Geert een stofbril opheeft maar geen stofmasker en dat is niet slim. Een stofbril is in dit geval vrij waardeloos, door de ongelooflijke hoeveelheid fijnpoederig en vies stof dat van die balken afkomt zie je na twee minuten gewoon niks meer, leg me dan maar eens uit waarvoor die bril dient. Een masker daarentegen lijkt me wel een nuttig beschermmiddel en als Geert wegens stoflongen vroegtijdig aan haar einde komt, zeg niet dat ik haar niet verwittigd heb! Laat het dan een troost zijn dat ik er mooie balken aan overhoud.
PA201983PA211988PA211987
Wat doet ge tegen vliegen? Op dit eigenste moment zitten er twee op het computerscherm, drie op de printer en nog enkele dwalen in de onmiddelijke omgeving rond. Oeps, vier op het scherm, nee nu terug twee. Strontvliegen zijn het en volgens de lokale bewoners is dat typisch voor de maand oktober. O ja? En die vliegenmiserie die we eind juli hadden? Zeker ook typisch voor juli? Voor alle zekerheid ben ik bij de buren op controle geweest en wat stelde ik vast? Geen vliegen, op een paar uitzonderingen na, uitzonderingen die ongetwijfeld van bij ons komen, op de vlucht voor mijn woest “mepgeweld” met zo’n elektrische tennisraket. En hier bewijst een foto terug zijn nut. PA231997Seffens ga ik slapen en goed of niet goed voor de natuur maar ik ga eens flink spuiten met de “spray tegen vliegende insekten”, zelfs al bevat die 0.3% tetrametrin en 0.15% D-phenotrin. Vooral van die D-phenotrin heb ik schrik! En wat zie ik nu? Twee vliegen zitten op de H van mijn toetsenbord en nog wel op elkaar zeker. Ge moet niet vragen wat ze aan het doen zijn! Voila, een ferme spuit tetrametrin en een portie D-phenotrin, weg ermee, geen onnozelheden op mijn toetsenbord.
Eindelijk, eindelijk ben ik met zaag- en schaaf- en boormasjien en heel mijn hobbygedoe van de benedenstal verhuisd naar een verdiep hoger. In die vroegere stal is nu een bruikbare slaapkamer, een WC met doorspoelmogelijkheden, een badkamer met dubbele lavabo en een douche voor mensen niet groter dan 1m82. Plus Geert haar voorraadkelder en voorlopige keuken. En, heel belangrijk voor toekomstige log├ęs, daar zitten geen vliegen. Het zijn toch ongelooflijk arrogante rotinsekten: nu zit er een op de A en ernaast een op de letter Z. Seffens is het weer van poeperdepoep en mijn spuitbus is bijna leeg. Volgende keer koop ik een toetsenbord met Qwerty-klavier, dan gaan ze tenminste al wat verder uit elkaar zitten, ik moet ze tenslotte ook niet aanmoedigen!
Ge moet niet denken dat wij hier altijd aan het werk zijn, op tijd en stond herinneren we er elkaar aan dat we leven in La Douce France. Zo durven we bv. twee keer per dag scrabbelen, Geert om te winnen, ikzelf om de aperitief. Morgen, zaterdag, ga ik met Karel wijn inkopen in Gaillac, bij de betere wijnboer, eigenlijk is het een wijnboerin. Ik ben er nog niet geweest dus is het nog een beetje afwachten! Ondertussen gaan ons madammen de markt afschuimen in Cordes sur Ciel. Maandagavond gaan we Veerle oppikken in Najac, Geert haar zus blijft hier een tiental dagen en nog dezelfde avond starten we haar verblijf met een etentje in restaurant Belle Rive, ook in Najac. Woensdag gaan Geert en Veerle naar Albi, een schoon stad maar ik ga niet mee, er zijn daar niet eens straatartiesten. Trouwens, vanmorgen zijn we uitgebreid gaan winkelen in Rodez, wat zou ik dan nog in Albi gaan zoeken? Ik ga liever mee met Roger en zijn drie border collies de koeien halen. Niet te geloven hoe gericht die koeien met hun staart de vliegen van hun lijf meppen. Ik zie het mij nog niet doen, zo met mijn staart.P6090077Your post has lifted the level of datebe

geschreven door Valinda op dinsdag 06 november 2012
Goozr,,Fanatiekeling beetje half 5 op staan pfffIk ben voarol blij dat ik nu weet dat het andere’ eten er ook weer goed uit komt Kan ik weer rustig slapen vannacht!Groetjes van alle KleppersJordi Klep

geschreven door Marcello op woensdag 07 november 2012
8ZBlNO zvttsrixmupg

geschreven door xbpjjj op woensdag 07 november 2012
hallo.ik heb afgelopen zadertag deze telefoon gekocht. Het is een toptoestel!inderdaad, is mijn minpunt aan de telefoon ook de batterij. Als ik naar school ga. kan ik de terug weg op de fiets naar huis mijn telefoon niet meer gebruiken omdat die leeg is. ik ga dit ook maar eens proberen.Moet ik de telefoon eerst helemaal leeg hebben,uitzetten, en dan aanzetten en 8 uur opladen? en bij punt 2 en 3 moet ik hem uit hebben om te laden?Groetjes Annebel

geschreven door Permbirbal op donderdag 08 november 2012