L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Bio-patatten.

geschreven op 7/06/2011

Het is te koud voor de tijd van het jaar en er is mist en ‘t regent!  De boeren zijn content. Perfect zou zijn als het nog een paar dagen blijft regenen, voor de mais en ons patatten, voor de tomaten, het gras en Roger zijn koeien. We wonen nog altijd in het zuiden en toch hebben we vanavond, dinsdag 7 juni, de kachel aangestoken.

Ondertussen zijn we enkele dagen verder en het weer is iets beter.
P6100142 De foto van de aardappelplanten is erbij gevoegd om juffrouw Koba eraan te herinneren dat er binnenkort zal moeten geoogst worden. Als ge een beetje kenner zijt dan ziet ge op de foto dat er geweldige veel patatten zullen zijn, let wel: bio-aardappelen!. Dus Koba, breng de rest van je familie maar mee, hoe meer zielen, hoe meer patatten.
Zelf heb ik geen tijd om patatten te rapen, die fameuze bio-suite is nog niet af, bijlange nog niet af. Eén muur kan ik al laten zien en geef toe, die muur mag gezien worden. P7040145De prachtige kleur, Toscaanse oker of toch iets in die richting is verkregen dank zij een mengeling van kalk, fijn zand, hennep en een natuurlijke kleurstof. Mengen in de betonmolen en aanbrengen met een truweel om tenslotte met zo’n rechthoekig ding alles effen te wrijven. Mijn rechterarm is dubbel dik geworden en ik vrees voor een tennispols. Daar ik rechtshandig ben kan ik jammer genoeg links geen patatten rapen, waarvoor mijn excuses! Beste Dirk en TijmeMijn reactie naar andleiaing van de bijzondere VOC-lunch Boxtel van 23 november ligt, als de post zijn werk goed heeft gedaan, reeds vanaf hedenmorgen bij Dirk in de bus. Ik wil hier graag nog eens mijn complimenten maken voor deze bijzonder geanimeerde en uitstekend verzorgde lunch en de prima happening voor Jurgen. Aan Tijme mijn hartelijke dank voor het uitstekende verslag. Dit gaat uiteraard in het documentatie-archief van het Cavaleriemuseum. Hartelijke groet.  Jo Thomas.

geschreven door Andres op dinsdag 06 november 2012
Monika,Eerst even over de anatomie (en vgeolns jouw stukje) focussend op de functie van organen en structuren: Dat beginnen we toch net door te krijgen . van de fruitvliegjes en de naaktslakken (die een veel beperkter set aan mogelijkheden hebben).Volgens mij hebben zoogdieren (en andere organismen van hogere complexiteit) nog de nodige verrassingen voor ons in petto; er blijft voorlopig voldoende werk voor de onderzoekers die dit uitpuzzelen voor ons!.Je verwijst naar de zwezerik als een soort school’, dat zou inhouden dat er (gedrags-)wijziging plaatsvindt van de T-cellen. Daarnaast heb je het erover dat maar een enkeling de proef doorstaat’. Betekent dat niet dat er meer zoiets als selectie plaatvindt (alles wat niet goed is wordt weggefilterd)?Vraag die bij mij opkomt: zou je zoiets niet kunnen gebruiken bij het zoeken naar of verzamelen van T-cellen die specifieke ziekte-kiemen herkennen en vernietigen?Overigens ben ik het met je eens dat het bij elkaar in de keuken kijken’ (om maar eens aan te haken bij Iris’ reactie) een zeer waardevolle bijdrage kan leveren aan het werk van veel wetensnappers. Kom uit die ivoren toren!

geschreven door Gue op dinsdag 06 november 2012
ik herken je vreatgaken bij Twitter. Maar inmiddels ben ik heel erg Twitter en waarom? Het is persoonlijk, even afreageren of vreugde delen, even je hoofd leegmaken met een enkel zinnetje. Ik weet zo wat vrienden van me doen en het is heel charmant om te lezen dat ‘grootheden’ ook met hetzelfde gekl**t zitten als wij.Ik ben er trouwens niet de hele dag mee bezig, ik gebruik Twitterrific als desktop en soms stuur ik een sms. Even ventileren, it’s good fun!

geschreven door Adonis op donderdag 08 november 2012