L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Koud

geschreven op 7/02/2018

2018-02-07_10-04-26
Geert vraagt zich af wat ze nu weer moet maken voor die culinair verwende opabus? Niets speciaals, iets voor, iets na en daartussen een hoofdgerecht met een goed sausje. Meer moet dat niet zijn. Opabus zelf mag zich niet te veel vermoeien, moet rusten, want morgen gaan we ons verplaatsen, iets van 300 km verder en dat vraagt alertheid en de nodige concentratie van de chauffeur, zijnde schrijver dezer. Wat moet een vrouw anders doen op de camping? Een beetje afwassen natuurlijk en na 14 dagen mag de was wel eens gedaan worden, een verse onderbroek is altijd welkom, maar verder moet niks, ik ben zoals ge ondertussen wel weet geen moeilijke. 
Trouwens, ik mag niet teveel gestoord worden, ik ben namelijk een nieuw bijenboek aan het lezen “Top-Bar Beekeeping”, dat is Engels, de taal van Chakespiere. Het is een heel goed werk over “Narural hive management for honey, beeswax and pollination” en daar zijn best wel wat moeilijke woorden bij, bv. “Chalkbrood is caused by a fungus that pres on the larvae in a hive”. Wil iemand dat voor mij vertalen? Ermee een potje honing verdienen?

Geert is aan het lezen en ik heb een laat-avond wandeling gedaan. Veel bijgeleerd want wat ik niet wist:  2018-02-07_10-03-55 2018-02-07_10-03-32Engelse kampeerders vieren kerstmis begin februari! Een deel van hun caravans en of kampeerwagens pronkt met kerstlichtjes waar de Chinese lantaarns in Gaillac niet mee kunnen concurreren! Dat ik er ondertussen van profiteer om een sigaret te roken moet onder ons blijven.

Geert stelt haar veto: het is nee, het is non, het is nein, het is njet, het is van sodemieter op met je bijen. Geen 100 bijen, geen 10 bijen, niet èèn bij mag me hobbygewijze vergezellen op ons reizen. Dat is niet één, dat is niet 10, dat is meer dan 100 keren niet eerlijk, ik moet dat verwerken, ik ga de caravan verlaten en buiten twee sigaretten roken. En vervolgens ga ik via internet een Playboy imkerkastje bestellen, tenzij ik dat van Lili mag lenen.download
Wat de omgekeerde wereld is, hoe meer we naar het zuiden afzakken hoe kouder het wordt. We kamperen in de buurt van Cadiz en ook al is er blauwe lucht en zon, 12 graden is toch maar frisjes. Niet erg, vanaf volgende week wordt zowat overal beter weer voorspeld en we hebben nog 19 dagen reistijd. Exact 19 dagen want Geert heeft op 27 februari een afspraak met haar kapster in Rieupeyroux en er komen twee imkers bijenkasten afhalen, twee warrékasten, 3 dadantkasten en 2 horizontale kasten zijn verkocht, allemaal doe-het-zelf kasten zonder de bijen. Opabus gaat eindelijk iets overhouden aan zijn hobby.