L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Kippevel.

geschreven op 9/10/2010

Ik heb zopas kleine blauwe muscat-druiven overgoten met eau-de-vie-de-prunes. Ge weet wel, die godendrank die we hier op zolder ontdekt hebben en die héél lekker straf is en veilig ver weg opgeborgen is. Van Roger kreeg ik een paar avonden terug enkele druiven aangeboden die meer dan twee jaar in een dergelijk sopje waren bewaard. Een “kippevelmoment” , beste mensen, de haren op mijn armen gingen rechtstaan en onwillekeurig moest ik denken aan “De beste hobbykok van Vlaanderen”, alwaar sterrenchef Sergio Herman van restaurant Oud Sluis iedere keer opnieuw kippevelmomenten beleeft. Ik denk persoonlijk dat ge vooral een kippevelmoment beleeft als ge de rekening in zijn restaurant aangeboden krijgt.
Ik heb dus een paar fruitsapflessen, met zo’n brede hals, gevuld met druiven en overgoten met de fameuze prunes. In één fles heb ik enkele rijpe blauwe vijgen gestopt en ook overgoten. Het was efkes wringen om ze erin te krijgen, ik vraag me af hoe die er ooit weer uit geraken. Maar dat zijn zorgen voor binnen twee jaar alhoewel Geert beweert dat ik daar nooit twee jaar zal kunnen vanaf blijven. Wat is Geert toch een wijsneus! Binnen twee jaar word ik 65 jaar en dan ga ik al mijn vrienden inviteren om die opgelegde druiven en vijgen te proeven. Alleen vrienden, geen vriendinnen en dit wegens een te hoog alcoholgehalte. Geen zatte-wijven-gedoe in Le Cassan.

Ons Geert is druk bezig om haar nieuwe verslaving vorm te geven. Ge moet die foto’s van haar patchwork bekijken, pure kunst. Patchen vraagt veel tijd, maar dat mag van mij, zolang het eten ten huize l’Yserttout me kippevelmomenten bezorgt heb ik geen enkel bezwaar tegen het aan elkaar naaien van lapjes stof. Volgende dinsdag gaat Geert trouwens samen met haar patchworkvriendinnen naar een dergelijke hobbybeurs in Toulouse. We souperen normaal rond 19 uur, hopelijk zijn ze op tijd terug. PA080006P9300002PA080009
Die tweede foto buiten op het terras werd genomen op 7 oktober, toen was het in België ongetwijfeld frisjes en regenachtig. Bemerk trouwens de fiere blik van Geert achter die ene foto, een foto die zeker moest gepubliceerd worden. Voor Karin, zei Geert me, omdat Karin haar die stofjes gegeven heeft? Wat een mens allemaal niet doet om in mijn blog vermeld te worden...!Je moet tegenwoordig toch wel een btjeee computerspecialist zijn om je microsoft OS veilig te houden. Virus scanner installeren, firewall beheren, rechten snappen, gebruikers accounts beheren, patches draaien en dan blijkt dat nog steeds niet voldoende te zijn.Blij dat ik linux gebruik en er geen omkijken naar heb.Iedere keer als ik m’n windows virtuele machine opstart (eens in de week ongeveer) ben ik langer bezig met alle patches te draaien dan waar ik hem eigelijk voor opstarte. Ja maar windows is veel makkelijker hoor ik mensen in koor roepen.Ja makkelijker omdat je niks anders weet.

geschreven door Sulis op dinsdag 06 november 2012
Free konwlgdee like this doesn’t just help, it promote democracy. Thank you.

geschreven door Millie op dinsdag 06 november 2012
Leuk gekozen foto’s bij het atekirl. Om een iemand die de evolutie ontkent te plaatsen als voorbeeld van geen tijd aan verspillen .Ze weet dus donders goed dat ze er uit moet zien zoals ze eruit ziet, om mannen duidelijk te maken dat het haar niet om de sex gaat. Heel bewust van de de evolutie, kennelijk!Goed gedaan Tim van Ham!

geschreven door Eduard op donderdag 08 november 2012