L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Een miljoentje meer of minder …

geschreven op 3/06/2009

Ook dat artikel in de krant gelezen? Of op het nieuws gehoord? Dat de Lijn zich een beetje vergist zou hebben en in 2008 een paar miljoen reizigers teveel zou geteld hebben? Daar heeft een professor en zijn team veel tijd ingestoken om dat te becijferen. Dat konden ze toch evengoed aan mij vragen? Ik hou me al een paar jaar bezig met het opvolgen van het aantal reizigers, vooral tussen Leuven en de Luchthaven van Zaventem en omgeving. Niet dat ik die cijfers ga publiceren, in ieder geval nu nog niet, maar als ze bij de Lijn geïnteresseerd zijn, voor hun statistieken ... in ieder geval lijkt het me verstandiger om eerst foutloos mijn 20 laatste dagen Lijnparcours af te leggen.
Van de Vreken, woordvoerder des Lijns ontkent heftig en beweert dat er bv. nog steeds klachten komen van te volle bussen ondanks de toename van 42 % bussen. Zou het kunnen, zou het heel misschien kunnen dat die 42% bussen niet ingelegd zijn op de drukste routes? En dat er daar veel van rondrijden op tijden dat er gewoon niemand behoefte heeft aan een bus? Alles kan bij de Lijn! Ze beweren bv. dat de abonnees in de stad gemiddeld 90 ritten doen per maand en buiten de stad 52 ritten. Denk toch eens na mensen!
Van de Vreken zegt ook:"De onderzoekers (die prof en zijn team dus) komen uit op zo weinig ritten dat abonnees meer zouden betalen per rit, dat houdt toch geen steek.” Kan er mij iemand de betekenis van die zin uitleggen? Ik weet als Lijnchauffeur veel af van abonnementen en van ritten, maar die zin snap ik niet, die houdt echt geen steek.
Hoe zou het zijn met de betekenis van “passanten”? Zou Els dat al gevonden hebben? Volgens mijn opzoekingen zijn passanten de strepen die zich op de epauletten bevinden. (Wat zie je op opabus zijn epauletten? Op opabus zijn epauletten zie je twee gouden passanten.) Nu nog op een bevestiging van Els wachten.
Niet lang geleden kocht ik in de Aldi een GPS toestel, een Medion. Kompleet overbodig voor Geert maar héél nuttig voor mij. Dat ding doet zijn werk naar behoren, meer nog, het geeft zelfs extra nuttige informatie. Eender waar je bent in België of in Frankrijk en andere landen, steeds kunt ge op dat scherm zien waar zich de dichtsbijzijnde Aldi bevindt. En wat stelde ik tot mijn grote vreugde vast? Kort bij Le Cassan is er een Aldi. Enfin, dat kort is relatief, volgens diezelfde GPS moet je er 20 km voor rijden, via de korste weg. Maar waarom zou ik nog de dichtsbijzijnde Aldi opzoeken? Vanaf volgende maand is het gedaan met de voedselbonnen, kan ik mijn madam niet meer naar de Aldi sturen met maaltijdcheques: “allé, haal eens een tros bananen voor mij”. Tenzij Greet Van Pee, van de Staca, mij als afscheidscadeau een pakje van die cheques zou geven om de eerste Zuid-Franse weken te overbruggen? Om de dorstigen te laven en de hongerigen te spijzen?een dikke proficiat aan alle demeleenrs van BCV in geel en in het bijzonder aan Joeri voor zijn geweldige overwinning met als beloning die mooie driekleur die hij met waardigheid zal dragen en tonen in de volgende koersen.Joeri hij is u van harte gegund. Roger

geschreven door Cloudiness op dinsdag 06 november 2012
Ach zo een blog is maar een stuk gereedschap, net als een vefwarkst. Het is aan de schilder om er iets mee te doen en misschien zelfs iets moois te creeren. En dat komt wel goed denk ik zo.En dan kan ik toch niet anders dan trots op je zijn?

geschreven door Yousr op woensdag 07 november 2012
betreft : rubriek AntiquariaatL.S.Misschien is het goed om te weten dat de Nedrlandstalige visree van het boek : 75 Jaar Erasmus Boekhandel Amsterdam Parijs isuitverkocht.Wel is de Engelstalige visree nog beschikbaar!Met vriendelijke groet,Jan van der Elst

geschreven door Arlie op donderdag 08 november 2012