L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Het leven zoals het is op de camping, deel 1.

geschreven op 21/06/2015

Vanmorgen vroeg opgestaan, toch voor acht uur, en brood gaan halen. Een wandeling van dik een half uur maar voor opabus geen probleem, vooral als het langs de zee is. Prima brood trouwens, ge kunt er goed bollekes mee kneden om mee te gaan vissen. Na het ontbijt, voor mij honing op de boterham, voor Geert geen zoetigheden, is het tijd om te vissen.IMG_2027 Er is hier voor de camping een klein steigertje en dat voldoet uitstekend om een paar uur een lijntje te gooien, het is wel een priv√©steiger maar van de eigenaar mag het, als ik het maar “sauber” hou. Vier vissen gevangen deze morgen en teruggegooid omdat het klein grut was. Groot grut heb ik trouwens nog niet gevangen en dat is omdat ik niet over echt zeevisgerief beschik. Zo tegen de middag steekt Geert een bladwijzer op de juiste bladzijde en komt me roepen voor het middagaperitief, gevolgd door een koude schotel, mijn voorkeur gaat uit naar “coeur de boeuf” tomaten en “buffalo-mozarella” maar het mag ook iets anders zijn: asperges in een rolleke hesp en een half eitje, ik ben geen moeilijke.IMG_2035
Tijd voor de middagdut en dat is goed om onze fysiek op peil te houden want we moeten nog drie weken reizen. Fris, monter en uitgerust maken we dan een wandeling, niet te ver maar wel ver genoeg en omdat het al lang geleden is, toch zeker van de vorige dag, koop ik een ijsje.
Na de wandeling leest Geert haar boek verder en wil niet gestoord worden dus doe ik een kleine opoffering en ga nog wat vissen en dat hou ik vol tot ongeveer zeven uur want dan zegt mijn biologische klok dat het tijd is voor het avondaperitief. Geert beschikt over drie gasvuren in de caravan, een Weberbarbecue plus een kleiner gasvuurtje onder de voortent en dat volstaat voor de betere vis- of vleesbereiding. Vanavond was dat een drie centimeter dikke chateaubriand met gegrilde groenten en klein patatjes.
Met een volle maag en een laatste glas wijn wordt er nog een hoofdstuk afgewerkt van mljn bijencursus om daarna de bedstede op te zoeken, moe maar voldaan van weeral een geslaagde kampeerdag aan de Kroatische kust.
IMG_2047 Om een idee te geven van onze camping op sanitair gebied: een van de doucheruimtes met toilet, lavabo, haar- en handdroger, super clean, ge moet bijna reserveren om er gebruik van te maken want ze worden voortdurend gereinigd.  Alhoewel je nooit moet wachten, hier staan vooral kampeerauto’s en die dingen hebben hun eigen saniraire ruimte. Toen ik dank zij Geert startte met het caravanreizen, nu 17 jaar geleden zag je op de campings tenten, caravans en een enkele doe-het-zelf-kampeerauto, een omgebouwde camionette. Nu worden caravans een uitzondering en staan er voor 80% kampeerauto’s. Te beginnen met mooi omgebouwde bestelauto’s, iets voor ons ware het niet dat die dingen ook al gauw 30 √† 40.000 euro’s kosten, tot mastodonten waarvan je de prijs niet wil weten. En zeggen dat die dingen gemaakt zijn om te reizen, niet om 14 dagen of langer op een camping te staan. Enfin, ieder zijn goesting. Waar mannen op een camping blijkbaar ook veel goesting voor hebben dat is om te koken en af te wassen. Thuis denken ze er nog niet aan om in een kookpot te roeren en hier staan ze als driesterrenchefs met de pollepel te zwaaien voor zover ge bij het barbecuen een pollepel nodig hebt.