L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Gelateria Dondoli.

geschreven op 5/06/2015

Camping Orlando krijgt 4 sterren. Schitterend gelegen tussen Firenze en Siena op 700 meter hoogte. Buiten seizoen en met de Asci kaart betalen we 16 euro per nacht. Stel dat je in het hoogseizoen komt, bv. een koppel met twee kinderen dan betaal je 59 euro per nacht. Italië mag dan al het duurste kampeerland van Europa zijn, 59 euro betalen om met je eigen tent, caravan of kampeerauto een nacht op een lap grond te mogen staan is toch goed betaald. Er zijn drie zwembaden die ‘s nachts romantisch blauw verlicht zijn, het sanitair is kraaknet en er is gratis WIFI die maar af en toe werkt en dan nog zeer langzaam en, nog nooit meegemaakt, de douches zijn gewoon te warm, vandaar vier sterren, geen vijf. We blijven hier tot zaterdag, we gaan Siena, Volterra en S. Gimignano bezoeken, ook een beetje niks doen, wat lezen en wat in het zwembad plonzen. Tussendoor studeer ik ook “bijenkunde” via een internetcursus die ik me recent aangeschaft heb. Het gaat niet te rap vooruit want het is in de Franse taal met af en toe moeilijke woorden maar er staan veel foto’s en video’s in en dus leer ik veel bij.
In S. Gimignano, in de “Gelateria Dondoni”, al verschillende jaren verkozen tot ‘s werelds beste ijsbar, hebben we een ijsje gegeten. Een bol mango- en een bol bosvruchtenijs voor Geert, voor mij een hoorntje met straciatelli en framboos. Dat van dat beste ijs, dat herinnerde ik mij van lang geleden, toen er nog in lires betaald werd, zo slecht is mijn geheugen ook niet.
Vandaag, zaterdag 6 juni, doorgereden naar Pescara, aan de Adriatische kust waar we ons geïnstalleerd hebben tussen vooral Italiaanse families, de overige plaatsen zijn opgevuld door Duitsers, Nederlanders en een paar Fransosen. Best leuk, die Italiaanse sfeer, beetje veel lawaai maar het geeft een extra vakantiegevoel. Als je op de camping rondwandelt dan zie je hier standplaatsen waar een familie zijn hele hebben en houwen heeft geïnstalleerd. Complete keukens, terrassen om u tegen te zeggen met minstens drie kabouters en soms een fonteintje en vooral; een TV, een groot-scherm-tv. Dat het vanavond voetbal is en dan nog Juventus-Barcelona, dat wisten we niet, dus wat extra lawaai, eventueel vuurwerk en uitzinnige feestvreugde gaan we er moeten bijnemen. Of we hier één of twee dagen blijven gaan we morgenvroeg beslissen, deels omdat Eurcamp gekend is voor zijn goed restaurant en dat zouden we morgenavond willen uitproberen, deels omdat we afwachten wie er gaat winnen vanavond en wat de gevolgen zijn van een eventueel slapeloze nacht.