L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Frans.

geschreven op 4/04/2009

Op mijn Lijnbusronde passeer ik al eens het woonhuis van een of andere vriend of bekende. Galant als ik ben, en ook bezorgd, maak ik ze dan via een sms-berichtje attent op een of ander probleem, of zelf gevaar. Bijvoorbeeld dat ze de lichten hebben laten branden, of dat hun garagepoort nog open staat, soms ook dat hun auto niet netjes geparkeerd staat. Alles in functie van de vriendschap. Frans, van Winksele, had zondagavond zijn chique donkergroene Audi niet correct geparkeerd, teveel met de neus op het voetpad, vond ik. Dus een berichtje gestuurd in de hoop dat bij een volgende passage (ik reed lijn 352) zijn voiture minder opvallend zijn snuit zou laten zien. Belangrijk detail: het was al donker, na 22 uur en dus creëerde dat volgens mij een extra gevaarlijke situatie. Nog een verduidelijking: onze Frans had een berichtje teruggestuurd dat zijn oprit “pertang” verlicht was! Aan de volgende halte direct een reactie van mijnentwege dat het misschien wel “pertang” het geval was, maar niet “perbus”. Je moet een beetje Westvlaams taalgevoel te hebben om de woordspeling te vatten: “per tank <=> per bus”, snap je het?

Ik publiceer hier zijn reactie, het bespaart mij een artikel, en het mag, zei hij.

In verband met het li(ch)(g)t op straat
° er is meestal licht op de straat = openbare verlichting
° meestal slaat dat op des avonds en des nachts, als het donker is buiten (daar waar geen verlichting is)
° begrijp langs geen kanten wat je bedoelt met ‘’jaja, maar niet per bus”
- heeft dit betrekking op een brievenbus?
- heeft dit betrekking op een bus van De Lijn?
- heeft dit betrekking op een andere bus, waarvan ik het bestaan niet ken?
° in Winksele is het de gewoonte om de auto, die op een op(af)rit staat, zo te plaatsen dat deze geen gevaar vormt voor in eerste instantie een doordeweekse voetganger; een voetganger die tijdens het weekend voorbij komt, is uiteraard niet doordeweeks, hij/zij weet perfect waaraan hij/zij dient te houden. Voor een lijnbus zou dit ook geen gevaar mogen zijn; maar oh wee!! Spaar ons in de gemeente van halstarrige De Lijn chauffeurs, die gezeten op hun verhoogde & voorverwarmde zetels, op het normale geupel neerkijken, en dan ook nog
hun opgehitste & aberante SMSen de wereld insturen, om zich ervan te vergewissen dat de modale burger direct in het gelid springt & een onderdanige buiging maakt bij het doorsuizen van een accordeon- of andere geleedkundig vervoermiddel.
Om maar te zwijgen van de brutale en bruuskerende toetergeluiden die menig De Lijnvervoermiddel ten gehore brengt als de modale en neerbuigende burger niet diep genoeg neerbuigt.
Heb al menig ongenoegen en gemor mogen waarnemen in de buurt, en wel van zodanig niveau dat maatregelen zouden kunnen genomen worden om paal en perk (ook wezemaal en diegem) te stellen aan deze uitvergroeide ramp; misbakken vorm van irregulariteit.

frans

En nog iets, beste Frans, uw reactie ontgoocheld mij een beetje. Het klinkt wat hautain, wat spottend, precies of je neemt De Lijn niet au sérieux! Ben je dan vergeten, beste Frans, dat je eigenste schoonvader,oude bus Jan Crabbé, tot de pioniers van het openbaar vervoer behoorde? Dat hij bij de eerste chauffeurs van de Staca was? En dat hij in die langvervlogen tijden voor 4 uur ‘s morgens met zijn bus vertrok om de mijnwerkers naar hun koolputten in het verre en toen nog onbekende Limburg te brengen? Denkt daaraan Frans, als er nog eens een Lijnbus uw huis passeert. Thinking like that is really amziang

geschreven door Ziarre op dinsdag 06 november 2012
Alles werd heel rustig en goed uegitlegd met passie voor het vak. We gingen er zo intensief in op dat de tijd wat uitliep. Doordat je zo geniet vliegt de tijd! Een goede workshop die je de basisvaardigheden geeft om daarna alleen aan de slag te gaan en nog mooiere taarten te maken.Het weekend had niet beter kunnen beginnen!

geschreven door Thabiso op woensdag 07 november 2012
GtxMkS , pfewjlznubws, [link=http://lvpefimgskgb.com/]lvpefimgskgb[/link], http://ibnyjmaentmp.com/

geschreven door rdpvjkhyo op donderdag 08 november 2012
Wat bij mijn HTC Wildfire S heeft gewerkt is het volgnede:  menu > instellingen > Draadloos en netwerken > Mobiele netwerken > Mobiele gegevens altijd aan uitvinken. Dit voorkomt de automatische synchronisatie van je accounts, period!Volg dan nog de tip van Jeffrey-streefkerk en je telefoon update/synchroniseert niets meer automatisch. Enkel zodra jedj dat wilt. ( Wellicht is de tip van Jeffrey overbodig als je de Mobiele gegevens altijd aan, uitvinkt. no offense (: )

geschreven door Jefferson op donderdag 08 november 2012