L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Foto’s maart 2008

geschreven op 2/04/2008

Het weer ginderachter wordt voor mij stilaan een obsessie. Als ik aankom in Le Cassan begint het te regenen of te sneeuwen en als ik terug naar Leefdaal moet, schijnt de zon. Dit hoogst onrechtvaardig weersverschijnsel doet zich nu al voor de vierde keer op een rij voor. En voor alle duidelijkheid, het vorig cursiefje “Oskoer” had ik gelukkig al enkele dagen op voorhand geschreven. In de gietende regen valt weinig van een sterrenhemel te zien, laat staan dat ik een avondvuur zou gestookt hebben. Mijn excuses, maar ik dacht dat ik voor één keer mooi weer zou hebben. Wat heb ik God en zijn weergoden toch misdaan om zo zwaar gestraft te worden?  “Eli Eli Lama Sabachtani” Mattheüs 27: vers 45 “Mijn God, mijn God waarom hebt Gij mij verlaten”? Enfin, zo wordt dat uit het Hebreeuws toch vertaald. Volgens mij kan hij evengoed geroepen hebben: “Een pint, een pint, mijn leven voor een pint.” Maar pas op, ik ga volhouden, niet tot in het oneindige maar wel heel lang! We gaan eens zien wie het eerst opgeeft! Ik ben een staalharde volhouder met kilometers geduld. Nietwaar Geert? NIETWAAR GEERT? Ze is aan het koken en luistert niet naar mij. Morgen moet ons Geert zes mensen van voedsel voorzien en het voorbereidend werk vraagt altijd veel concentratie. “Ossobucco met Gremolata” zal ik vanavond als hoofdgerecht proeven en daar mijn overigens zeer deskundige mening over geven. Ietekens meer zout, wat pepperspray bijspuiten (die van de FBI is de strafste) of een kwartje van een vierde knoflook toevoegen.

Terug naar Le Cassan. Foto’s maken veel duidelijk en mijn commentaar overbodig. Kijkt en geniet mee van:
Het weer, het graven van de riolering, met de fourgon de balken halen, het maken van afvoerputtekes, mijn kleinkind, samen met de buren ruïne-resten afbreken, het ontdekken van een verborgen waterput (9 meter diep) en van Roger zijn atelier, Geert haar voorlopige keuken, het improvisatie-terras, en tot slot de laatste dag in de zon: “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach en Bewonder” en veegt uw snottebellen af. (Ramses Shaffy).
Die"Ossobucco met dinges” was van lek min lipke van te kan nie beter! Overheerlijk dus. Ik voel me verplicht jullie een dienst te bewijzen en nog eens het GSM nummer van de gastentafel “deBegeerte” door te geven: 0
496-809785.Bij de Albert Heijn zie ze niet Arboriorijst staan maar de excellent zacht roigme risotto rijst is arborio!Staat in kleine letters op het pak, dan weet je zeker dat het de goede is.

geschreven door Cezary op dinsdag 06 november 2012
Hoi, je kunt in principe beter de herelde on gekleurde azijn gebruiken. Gebruik geen JOZO zout, daar zit jodium in , en dat zorgt voor een troubele azijn.Je kunt i.p.v jozo zout dus beter zeezout gebruiken als daar maar geen jodium in zit en geen anti-klontermiddelen aan toe zijn gevoegd.

geschreven door Siraj op donderdag 08 november 2012