L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Fluo-vissen.

geschreven op 2/05/2009

Peter + fluo
Vorige vrijdag ben ik gaan luisteren naar Peter Dedecker. Voor hij zijn babbel begon was hij nog gewoon wetenschapper, na zijn babbel was hij gepromoveerd tot “Dokter in de Wetenschappen”. Simpel.
Ik heb aandachtig geluisterd, een paar “to the point” vragen gesteld en mijn besluit staat vast: van zodra ik gepensioneerd ben ga ik me toeleggen op het kweken van fluoriserende vissen.  Ik heb een handleiding en Peter zal me begeleiden. Ge moet gewoon een beetje verstand hebben van “The photophysics of the fluorescent protein Dronpa and its application in diffraction-unlimited fluorescence enzovoort”, maar dan toegepast op zoetwatervissen natuurlijk.  Het voordeel is dat ikzelf geen onderzoekswerk meer moet doen: alleen een paar moeilijke formules onthouden en beschikken over zeer zuiver bronwater. Dat onthouden van formules moet de komende paar jaar nog lukken, dat zuiver bronwater hebben we in overvloed. Jef zal wel zorgen voor een paar dozijn visjes (voorn, bliek, zwaardvis en zo) en ik geef ze een fluo-kleurtje.

Zonder twijfel wordt dat een toeristische topattraktie in Le Cassan en een commerciële voltreffer. Massa’s volk gaan er toestromen en huiswaarts keren met blauwe, groene of zelfs roze fluovisjes. Twee kopen en een derde gratis. En als ik hier nog lang ga zeveren zal ik vroegtijdig dement verklaard worden en zal mijn blog alleen nog gelezen worden door ondergetekende, altijd maar opnieuw. Alhoewel, er zijn mensen rijk geworden met nog onnozeler ideeën. Héél rijk. Trouwens, voor wie het niet gelooft: bekijk de volgende foto maar eens!DSC_1824
Nog 29 dagen werken, de gekende laatste loodjes verteren en dan met ons hele hebben en houden en mijn fluo-handleiding naar Lescure Jaoul, Le Cassan, L’Yserttout verhuizen. Dus naar het zuiden. Ik stel voor dat ge op tijd uw vissen bestelt en vooral niet vergeet de kleur op te geven. Aan huis afleveren zal iets duurder zijn.My 2 cents,Niet eens zo verbazingwekkend dat oedivosrs aan medicatie’ een van de doodsoorzaken is bij een pandemie. Verschillende bevolkingsgroepen van de wereld reageren nu eenmaal anders op dezelfde medicatie. Vaak zal het ondersneeuwen in de statistieken, domweg omdat er niet op gelet wordt (behalve dan bijna een eeuw later, natuurlijk). Ook zou het me niks verbazen dat dit soort argumenten ( oedivosrs aan medicatie’) door de farmaceutische industrie buiten de media gehouden wordt. Zij hebben er het allergrootste belang bij dat mensen bang blijven van de pandemie e9n dat ze de medicijnen blijven vertrouwen’ (zonder medicatie ben je 7 dagen ziek, met medicatie duurt het maar een week..winkThat’s All Folks,Harald.

geschreven door Auth op dinsdag 06 november 2012
Weet je dat ze dit ook als behandelingsmethode gierubken voor mensen met hele zware vormen van psoriasis? Ik las ooit over een jongetje die over zijn hele lichaam exceem had en uiteindelijk thuis van die visjes kreeg zodat hij dagelijks in een bad met die visjes kon.

geschreven door Muhammad op dinsdag 06 november 2012