L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

De Boze Wolf

geschreven op 31/07/2012

Camping d’Arpheuilles in Saint Paul de Vezelin (Loire, Rhone Alpes) is een leuke camping. Met een paar kleinkinderen, bijhorende pa of ma en een vriend van Bart met zijn twee kinderen hebben we genoten van 4 dagen rust en stilte. P7190091. Geert en ikzelf hebben ondertussen “Les p’tits Bras” gevolgd die in de buurt (Feurs) 4 avonden na elkaar optraden, ook heel leuk. Het zou de perfecte vakantie geweest zijn ware daar niet “De Boze Wolf”.
Hoe komt dat toch dat sommige mensen niet willen of kunnen genieten van hun vakantie? Heeft de kleine Tristan P7190095na drie dagen kamperen een serieuze huilbui en prompt staat daar een meneer die daar niet tegen kan. Het is te zeggen, zijn 2 dochters (8 en 10 jaar?) konden hun slaap niet vinden.  “Dat we onze kinderen beter moeten opvoeden en vroeger moeten in bed steken zodat de slaaprust van de gehele camping en die van zijn dochters in het bijzonder gegarandeerd is.”, zei ie. Ter informatie: Tristan is nog geen twee jaar oud, het was zijn eerste huilbui en het was pas 21 uur s’avonds, wat we ook tegen “de Boze Wolf” gezegd hebben. Zou het toeval zijn dat de Boze Wolf een Hollander was? En zou het ook toeval zijn dat rond 1u30 (’s nachts) een bende van zijn landgenoten nog volop aan het feest vieren was? Of aan het zuipen?  Overigens is L’Arpheuille een prima camping aan een meer, met een groot en een klein zwembad,voldoende schaduw en vriendelijke eigenaars.  Het zou zelfs een perfecte camping kunnen zijn moesten ze er de Hollanders verbieden, nee, dat is niet eerlijk, laat ons zeggen: de meeste Hollanders, zo’n 10% van de totale campingbevolking mag van Nederlandse nationaliteit zijn.  Ik ga dat natuurlijk niet toegeven, maar ik ben die Hollander met zijn strenge, lange grijze haren wel dankbaar: gewoon even zeggen van pas op of de Boze Wolf zal terugkomen en ons kleinkinderen werden als poesjes zo lief. De boze wolf
Schoonzoon Bart zegt dat we op zo’n mensen niet moeten reageren, geen energie in steken, en hij heeft gelijk. In het vervolg laat ik de boze wolf gewoon verder genieten van zijn kampeervakantie.

Kinderliedje:

Pas maar op daar komt de wolf,
pas maar op, pas maar op.
Pas maar op daar komt de wolf,
pas maar op.

k Ben niet bang voor de boze wolf,
‘k ben niet bang, ‘k ben niet bang.
‘k Ben niet bang voor de boze wolf,
‘k ben niet bang.Wow, that’s a rellay clever way of thinking about it!

geschreven door Cheyanna op dinsdag 06 november 2012
I never thought I would find such an everyday topic so entrhlaling!

geschreven door Lisa op dinsdag 06 november 2012
zlrNPn pbrcjnyxjfmt

geschreven door sqamthoqv op woensdag 07 november 2012
Monika! hier is collega auuetr Mark. Goed dat je de resultaten van het RTSS vaccin onder de aandacht brengt maar ik ga en moet hier mijn kanttekeningen bij zetten. Eerst de disclaimer: ik werk voor een organisatie die o.a. Malaria vaccin ontwikkeling financiert en technisch ondersteunt (http://www.euvaccine.eu)Over dit vaccin en de manier waarop het wordt gepositioneerd heb ik eerder dit jaar een stukje geschreven () en daar ben ik het nog steeds mee eens. Sterker nog, na op congressen de Bill en Melinda Gates foundation en GSK presentaties te hebben gezien, ben ik het er nog MEER mee eens. Allereerst en belangrijkst: dit vaccin lijkt slechts in 50% bescherming te geven.  Nog nooit is een vaccin met zo’n lage effectiviteit uitgerold. Verder is dit onderzoek gedaan in combinatie met geefmpregneerde bednets en deet. Dus in delen van malaria endemisch gebieden waar die voorzieningen er niet zijn is het risico op lagere effectiviteit heel groot. Vervolgens zit je dus met het grote probleem in de mogelijke implementatie van dit vaccin. Hoe zorg je ervoor dat de moeder in de rij bij de kliniek in de steppes van Burkina Faso goed begrijpt dat van de 10 kids er maar 5 of minder beschermd zijn. Risk and Benefit verhaal. En hoe zorg je dat een mogelijke teleurstelling in een populatie niet de roll out van de follow-up generatie vaccins (>80%) verstoord of zelfs onmogelijk maakt. Als laatste grote risico is dat het geld dat nodig is om de follow-up generatie vaccin (>80% efficacy) te ontwikkelen weg trekt. Dit vindt nu al plaats omdat geldverstrekkers zeggen: maar er is toch een vaccin??Kortom, het is fantastisch dat er licht aan het eind van de Malaria tunnel gloort en dat we over 10 jaar zeker een vaccin hebben. Maar dat is niet RTSS. Dus dit moet duidelijk, eerlijk en NU verteld worden aan de stakeholders EN het publiek.Groet! Mark

geschreven door Alle op donderdag 08 november 2012