L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Zelfs in dichtvorm

geschreven op 30/05/2009

wordt er aan ons gedacht!

Weg zijn jullie
Op naar een ander bestaan
1000 kilometers hier vandaan
maar weet we komen eraan.

Een reis met een nieuwe start
De start van een nieuw leven.
Steen voor steen kwam er een huis
Met jullie warme harten
Wordt het vast een echte thuis.

Een ritje tot Le Cassan met de Lijn
Zou iets te ver zijn.
En zonder Willy aan het stuur
Wordt het zeker te duur.

Dus we hopen op een ritje in de streek
En de gerechten proeven we dan van Geert.

Leef en geniet
Heb vreugde en geen verdriet
Blijf gezond
Met een glaasje wijn… op tijd en stond

Salut, het gaat jullie goed
In alles wat ge doet

Groetjes
Hilde & Jan

Ah, dat pakt ons, dat ontroert ons! Vijf strofen rijmelarij om ons te steunen in het afscheid nemen. En dat terwijl we helemaal geen afscheid nemen: we gaan simpelweg verhuizen, een beetje verder wonen.  Als er een feest of receptie gegeven wordt, dan is dat gewoon omdat Geert graag feesten geeft. Ondertussen kunnen we eens ons familie en al ons vrienden vragen en veel cadeaus krijgen. Vooral dat laatste vind ik heel belangrijk en het moet gezegd, de bouwlijst wordt bekeken en de verkoop begint te draaien. De verlichting van de waterput is een feit en de tractor zal overuren moeten draaien. Nog even benadrukken: er mogen 4 (vier) rondjes gereden worden, tenzij ge erin slaagt om de flos te pakken, dan moogt ge een extra rondje rijden. Naast mij aan tafel, aan mijn linkerzijde zal een echte BV zitten. Er is zwaar op de prijs afgedongen want het is, om haar woorden te citeren “een belegen BV” en nee, het is niet de nog meer belegen Lutgart Simoens, maar ge zit in de goeie richting. Een koppel wil met opabus meerijden op de Lijnbus en betaalt daar 60 euro voor. Goed zot, pak dan toch gewoon de bus en koop een kaartje, dat kost je maximum 2,70 euro. Wat een verspilling!
Ik ga jullie op tijd en stond op de hoogte houden, lijkt mij een leuk idee.Bedankt voor jullie lieve behctrien! Jordi, ik stuur jou even wat gaafs op per e-mail, wat je doet is gaaf man!  Cultuurshock valt mee. In het begin was het alleen even lastig om zegmaar de kans te hebben om de nieuwe indrukken ook echt met mensen te kunnen delen simpelweg vanwege het portugees, en omdat je niet direct veel mensen kent. Maar dat gaat nu al stukken beter! Het is echt fantastisch om hier te zijn!@Elsa, Ja, alleen reizen is iets aparts. Maar tijdens de lange vlucht zat ik toevallig naast een ontzettend aardige gast, waarmee ik lekker heb kunnen kletsen. Dat soort dingen zijn dan juist wel weer heel gaaf. Je leert nog eens iemand kennen he

geschreven door Saroj op dinsdag 06 november 2012
Hey Jeroen!Leuk om te lezen van je belevenissen tot nu toe. Het lijkt zo net of je toch niet zo ver weg bent. Niets is miednr waar natuurlijk. Je zit in een totaal andere wereld, maar GAAF dat je dit doet!! Het is toch echt een soort droom die nu uitkomt, toch? Dit ga je niet vergeten deze ervaring Bijzonder om te lezen van die straatkinderen. En gaaf ook dat je zo’n leuk team hebt. God weet precies wat je nodig hebt.Sterkte met alles en veel zegen natuurlijk!!!Liefs Els

geschreven door William op dinsdag 06 november 2012
Heb de batterij twee maal leeg geeotkkrn door het toestel aan te laten tot het zelf stopte, weer opladen en weer helemaal leeg.Daarna de bovenstaande procedure gedaan en nu doet ie het met redelijk gebruik (niet continue, maar wel een aantal uren scherm aan en surfen e.d., wel weinig bellen) bijna 48 uur..! Scheelt dus behoorlijk! Ga hem nog twee keer helemaal leeg trekken en opladen volgend de bovenstaande procedure; wie weet kan het nog wat beter, maar zo ben ik redelijk tevreden!

geschreven door Marina op donderdag 08 november 2012