L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Dakwerken.

geschreven op 19/11/2010

Ruim op tijd aankondigen wat de volgende werken zijn en hoe we die gaan uitvoeren lijkt me een goed idee. Concreet: volgend jaar wil ik het dak van het schuurke vernieuwen.Als het fel regent dan druppelt het links en rechts binnen, vooral van boven naar beneden en dat is niet goed voor mijn voorraad hout en zeker niet voor mijn houtbewerkingsmachines. Ik ben al een maand of drie de gelukkige eigenaar van een houtcombiné (een Kity bestcombi 2600 voor de kenners) en dat ding moet goed gesoigneerd worden. Als ik het niet vergeet leg ik daar iedere avond een zeil boven, maar beter zou zijn om te zorgen voor een lekvrij dak.
Bon, ik wil dus in 2011 dat dak vernieuwen, herleggen, liefst in de zomermaanden. In de lente mag het ook. Bestaande pannen afnemen, alle panlatten eraf halen en misschien ook een paar balken en dergelijke vervangen. Daarna alles terug opbouwen, maar dan tegoei. Ik denk dat met een paar enthousiaste werkkrachten zonder hoogtevrees dit op een week moet kunnen.  Beter zou drie werkkrachten zijn: een meestergast en twee gewone gasten. En, heel geruststellend, in geval van onvoorziene problemen kan ik beroep doen op een vriend van buur Roger, een echte couvreur.
De voorwaarden zijn zoals gewoonlijk: hard werken want anders geen eten en zeker geen drank, laat staan dat we ook voor slaapgelegenheid zouden zorgen. Het gebruik van het ondertussen geplaatst zwembad zal pas mogen als ge voldoende bezweet zijt na minstens vier uur zwaar labeur en na een voorafgaandelijke douche. Met koud water.
PB200011PB210001PB210021
Bekijk nu de foto’s van onze living en geef toe dat het keineig is, superchique! Er ontbreekt wel nog een plancher maar daar ben ik volop mee bezig. Twee cubes kastanjehout heb ik gekocht en die worden nu middels mijn houtcombiné verwerkt tot een parket. Dat zal pas schoon zijn, schoenen uit en alleen op verse sokken de living betreden. Ik heb het hier al meegemaakt, ze doen hun schoenen uit om het parket in de keuken niet vuil te maken ... mijne lievegod, zelfs een loufette van onze Foemp kan daar niet tegenop! PB110009Hoi, Ook ik ben naar de woonbeurs gewseet, mooie stand Delicious!  Daar lag de uitgave van Simpel&Stijlvol;2008(dacht ik )Natuurlijk gekocht, maar helaas bleek het de oude uitgave te zijn, die ik al heb.Komt dr nog een nieuw kookboek van jullie dit jaar?Geweldig blad Delicious, wij als horeca gezin verheugen ons elke maand weer op alle nieuwe recepten en ideeen.

geschreven door Kiba op dinsdag 06 november 2012
Goedemorgen, wanneer ik de aurkguen heb geplukt, dan worden ze vrij snel zacht hoe komt dat ?Ik heb er zoveel plezier in en ik wil graag potten met aurkguen gaan maken.Groeten Pien.

geschreven door Eduardo op woensdag 07 november 2012
Wellicht heb ik wel een verklaring, ik kom oojskronpelirk uit Friesland, geboren en getogen. Pas na verhuizing naar Randstad interesseerde ik mij voor eten, uit eten en zelf lekkere speciale dingen koken. De keuze is hier enorm, daar toen niet. (Ook qua restaurants niet.) Ik keek mijn ogen uit in en niet te vergelijken nu in Mc Donalds en grote supermarkten. Al is tegenwoordig de keuze aan producten (bijv koekjes) wel weer erg groot en moet je zoeken naar de gewone, normale dingen.

geschreven door Rahmat op donderdag 08 november 2012