L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Chantage

geschreven op 21/01/2012

Gaan ze me een beetje lastig vallen met mails. Precies of dat enig verschil zal maken. En Luc Peeters mag zoveel petities organiseren als hij maar wil, geen kans krijgt hij. Ik ben een West-Vlaming en Westvlamingen weten wat ze willen, zijn kordaat in hun beslissingen en kennen slechts één weg: de rechte en dat is de kortste afstand tussen het voornemen en het uitvoeren. Of het niet uitvoeren want de schrijfsels gaan voor onbepaalde tijd de koelkast in.
Ik ben benieuwd naar het resultaat van zijn smeekbede. Zou wel eens dik kunnen tegenvallen. Want wees nou effe serieus, wat valt er te verdienen, te winnen als je gevolg geeft aan zijn wanhopige oproep om opabus met mails te bestoken? En mag dat zo maar? Mijn mail-adressen pikken en daar mensen mee lastig vallen? Is dat geen schending van mijn privacy? Dat zal ik uitzoeken en opklaren, in ieder geval, de heer Luc Peeters wordt voorlopig geschrapt uit de bloglijst. En dan moet ge weten dat ikzelf en die fameuze Luc 15 jaar hebben samengewerkt en dat we duizenden mensen van valse tanden hebben voorzien, van tandprothesen zo realistisch dat ze nog naklapperden in het glas water op het nachtkastje. Enfin, lief en leed (vooral dat laatste) hebben we gedeeld en zelfs meer dan dat. En juist die man valt me nu lastig met ongevraagde mails, stank voor dank is hier een gepaste opmerking. Meer zelfs, Luc en zijn lieve echtgenote Ann zijn hier al twee keer op vakantie geweest en twee keer werden ze verwend en gekoesterd. Kregen ze speciaal aangepast eten omdat ze een koppel vegetarische vrienden meehadden die niet eens een steak van onze koeien van het onovertroffen ras “Les blanches d’Aquitaine” wilden eten. Onze buur, boer Roger is er nog niet goed van, die man kweekt al jaren bio-koeien en ge moet eens rondkijken in Le Cassan:  Tatti wordt overmorgen negenennegentig en Lea is met haar 86 lentes ook goed bezig. En nog nooit, nog nooit hebben ze behoefte gehad om vegetariër te worden. Steve ziet er minder goed uit en dat is niet omdat hij graag een malse biefstuk eet. Hij is vorige maand van een dak gevallen en zijn linkerbeen ligt nu in de plaaster. Steve is “couvreur”, dakwerker en als je als “couvreur” een werkongeval hebt is de kans vrij groot dat je dan iets te snel de begane grond hebt opgezocht. Zes meter naar beneden is hij gedonderd en dat geeft stukken. Acht in dat geval, met bouten en schroeven en plakband terug aan elkaar gezet. Om zijn leed wat te verzachten breng ik onze buur op tijd en stond een stevige Belgische trappist, een Sint-Bernardus van 12 graden.
En nog iets; als ik me goed herinner heb ik geschreven dat ik er efkens mee stop en later verder doe. Wat is efkens? Wat is later? Morgen? Volgende week? Ooit? Omdat ik een heel goed karakter heb zal ik nog wat verder schrijven en kijk, zelfs nog een paar foto’s publiceren. Tenslotte zijn het toch de foto’s die jullie willen zien en is de tekst maar overbodige bladvulling?  Want via die foto’s ziet ge de vorderingen ten huize l’Yserttout en kunt ge beslissen of er al voldoende comfort is om eventueel, ge weet maar nooit, een vakantie door te brengen in Le Cassan. Het schijnt dat half Vlaanderen nu op zoek is naar een gepast verblijf waar ze hun vakantie zullen doorbrengen. En van die helft is een derde op zoek naar adressen in Frankrijk. Ze betalen zich blauw, tot 1200 euro huur per week en beseffen niet dat er op amper 1000 km van hun voordeur nog zoveel moois te beleven valt, aan democratische prijzen, bijna weggeefprijzen want ons Geert is wat men noemt een sociale commerçant! Wij hebben nog wat vakantie-mogelijkheden maar niet voor iedereen, de heer Luc Peeters mag voor mijn part naar Katmandoe gaan, om nog eens bij ons te komen logeren zal hij het heel schoon moeten vragen. Ook de mails, de reacties op het stoppen (?) van de blog zullen aandachtig gelezen worden en bepalend zijn voor de graad van onze gastvrijheid en het peil van Geert haar kookkunst.
En nu nog die foto’s en ik ben er weer voor een tijdje vanaf. P1090039Ge ziet een ingemaakte kast in de eetplaats en die is voor Geert. Dat wordt haar patchworkkast, 120 cm hoog, 50 cm breed en 80 cm diep. P1090040Daar kunnen heel wat patchworkstofjes in. Boven ben ik bezig aan een kleerkast. Beter gezegd, was ik bezig want ik ga die herbeginnen. In een zwak moment van misplaatste zuinigheid wou ik die vervaardigen in ordinaire den en dat is een beetje mislukt. Hout dat van de koude vochtige buiten naar een droge en warme binnen verplaatst wordt dat werkt; zet uit, krimpt, plooit en vervormt. Zelfs mijn kleren hingen scheef aan de kapstok waardoor mijn linker broekspijp korter was dan mijn rechter. Dus krijg je pas die foto’s te zien als de kast af is, in eik. Roger heeft nog redelijk wat eiken planken liggen en daar ga ik er voldoende van afkopen. Het is geen eerste keus, er zit hier en daar een houtwormpje in, maar dat stoort me niet. Als niet vegetariër kan ik daar tegen. En wie zegt dat ik dan nog verslag zal uitbrengen van de werkzaamheden? Nu doe ik dat alleen maar om te laten zien dat ik mijn goesting doe en niet beïnvloedbaar ben door een paar mailtjes. Of wel?how’s life ? http://www.lecassan.com admin discovered your website via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps smile They offer best <a href=http://cheap-mass-backlinks.com>services to increase website traffic</a> Take care. Richard

geschreven door google backlink op dinsdag 30 oktober 2012
ik had nog nooit van andropauze greoohd, eerlijk gezegd hoop ik dat ik de knappe grijsaard uit kan hangen en niet de speelbal van mijn hormonen word. Ik moet wel zeggen dat ik alle respect heb voor vrouwen omdat hun dat wel moeten. En ik steun mijn lieverd er dan ook helemaal in door haar sexy grijsaard te zijn en me een beetje op en neer te laten bewegen door daar emotionele speel bal te zijn dan voelt ze zich minder alleen.Geplaatst door </a> op 29 november 2011

geschreven door Kevin op dinsdag 06 november 2012
Hallo Wouter,Even wat meer over Jack Potatoe. Die zaak was er zo’n zes jaar geleden onvgeeer. Is er een jaartje gebleven. Waarom ik denk dat het fout gegaan is:- Zijn locatie was niet fantastisch goed. Zat wat weggestoken. Met wat juiste signaletica en zo had hij al veel kunnen oplossen.- Weinig reclame gemaakt bij studenten. Geen promoties enz. Bijgevolg ook geen mond-op-mond.- Het eten was niet altijd van hoogstaande kwaliteit, prijs was wel ok. Ik denk vijf euro voor een bakje vol. Jammergenoeg waren het kleine aardappeltjes met saus er omheen. Grote aardappel met vulling in ware beter geweest.- Interieur was ook niet bijzonder gezellig.

geschreven door Native op dinsdag 06 november 2012
Wat een bende mongolen en lage vorfohooden.Ga protesteren zoveel je wil. Op uw akker. Niet in mijn wondermooi Brussel. Zeker niet als ik vergaderingen heb.Want dan ben ik te laat. Dan heb ik bijgevolg geen werk meer. Dan komt er ook geen melk in huis. Ziet u de logica? Ik ook niet. Het is al even achterlijk als hun actie. Ongelooflijk dom, en laten we maar iedereen over dezelfde kam scheren: mensen met enige sympathie voor dit soort van protest’ zijn ook gewoon dom.Al even belachelijk als een mars tegen zinloos geweld.

geschreven door Kerly op donderdag 08 november 2012