L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Campingtoiletten.

geschreven op 8/06/2015

Bezoek 100 campings en op 95 ervan vindt je WC-potten zonder WC-bril. Niet dat de toeristen die brillen meenemen als souvenirs maar gewoon om praktische redenen. Voor het personeel is een WC reinigen zonder bril veel minder werk dan met bril, zo simpel is dat. Ik denk dat hier voor een enthousiaste ondernemer toekomst in zit. Moest ik veel jonger zijn, ik begon er zelf aan: een fabrikant van WC-potten opzoeken en een ontwerp laten maken van een integrale WC-pot. Het is te zeggen, met de vorm van de bril meegebakken in het porselein. Zitcomfort verzekerd en gemakkelijk te kuisen. Met het prototype zouden Geert en ik dan de campings afreizen en steenrijk worden. Hier op deze camping alleen al zijn zo’n 50 toiletten zonder bril, reken maar eens uit. Omdat de fabrikant de vraag niet kan volgen richten we in de toekomst een eigen fabriek op en omdat die dingen (we gaan die opapot noemen) ter plaatse moeten geraken hoort er ook een vervoerbedrijf bij, of waarom dacht ge dat ik een C rijbewijs heb? En hebben wij geen projectontwikkelaar onder ons kinderen? Ge moet er niet te lang mee wachten, opa en oma worden er niet jonger op.
Ons WIFI krediet op deze camping is opgebruikt, het publiceren van dit artikel zal voor in Bari zijn. Commerciëel is dat niet verstandig, want dat van die opapotten is dringend.
Een paar kleine herstellingen aan de caravan zijn ook dringend. Geert probeert een gordijn terug op te hangen in het slaapgedeelte, het is sukkelen. De slotjes aan de deuren, ik denk dat het dezelfde zijn als die in een Barbypoppenhuisje, de lavabo in de “badkamer’ is anderhalve cm gezakt, dat beloofd voor in Albanië…enfin, het is een mooie en gezellige caravan maar ge rijdt er best niet teveel mee rond. Als we ooit wereldwijd de “opapot” gaan verkopen, dan schaffen we ons terug een Fendt-caravan aan.
Dat moet ik nog vermelden, Juventus heeft verloren tegen Barcelona en toch hebben we goed geslapen. Niet omdat Barcelona gewonnen heeft maar omdat het hier na 22u30 merkwaardig rustig is op de camping. In tegenstelling tot wat men soms leest over Italiaanse campings en nachtlawaai hebben wij tot nu geen klachten, misschien omdat we buiten de vakantieperiode reizen en het snotjong nog op de schoolbanken zit. Waar we wel een beetje last van hebben is muggen, voor mij staat een “Prébutix"-spuitbusje en dat is een “lait corporel répulsif & adoucissant” … Franse rommel is het, ik ga seffens binnen zitten en onze romantische indirecte verlichting aansteken, kwestie van Geert ook naar binnen te lokken.