L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Bourg-Saint-Andéol

geschreven op 3/03/2013

P2110031
In La Cascade, “la maison des arts du clown et du cirque” heeft Geert 12 dagen gekookt voor “Les P’tits Bras” en heb ik er overwegend voor Elioth gezorgd, gebabysit dus. . Er wordt volop gewerkt aan de voorbereiding van hun nieuwe voorstelling in 2014 en “La Cascade” in Bourg-Saint-Andéol heeft daarvoor de perfecte infrastructuur. Doe daar nog een prima kok en een toegewijde babysit bij en iedereen was best tevreden.  Zo tevreden dat we al terug gevraagd zijn voor hun volgende stage (of training) in november.
Geert was vooral bezig in de keuken, koken voor 7 tot 13 mensen vraagt tijd, vooral als je onder andere kookt voor de mensen van Les P’tits Bras, die eten niet, die vreten! Mijn babysittaak had het grote voordeel dat ik veel in de oefenzaal kon zijn en de activiteiten van dichtbij kon volgen. Niet dat ik daar iets in de pap te brokken heb, maar ik zie die artiesten graag bezig.
Eerst moet de structuur in de zaal opgebouwd worden ,P2110026P2120004 P2120001P2110021P2130186

en dan oefenen en nieuwe standjes uitproberen en weer oefenen. Het is hard labeur, opabus kan het getuigen. P2130169-4P2200051
De trainer en de regisseur waren ook enkele dagen aanwezig kwestie van dat jeugdig geweld goeie raad te geven en indien nodig wat in te tomen. Dat geeft natuurlijk extra kookwerk voor Geert. Gelukkig dat Geert graag kookt en mij moet je niet meer overtuigen, een Thermomix is een onmisbaar kookgerief. . P2130007Bij de mensen aan tafel moeten we ook nog Nanou bijtellen, ook soms de vrouw van de regisseur en twee Israëlische meisjes waar Geert ook voor kookte, dat gaf dan dertien mensen aan tafel, ambiance verzekerd. Om het even samen te vatten: in “La Cascade” logeerden die periode Belgen, Fransen, 2 Israëlische meisjes, 2 Finse meisjes, 1 IJslandse schone en een Pool. En het is niet omdat ik er was om te zorgen voor de kleine Elioth dat ik geen oog had voor het vrouwelijke schoon. Als je trouwens ooit de kans krijgt om te gaan kijken naar ”Capillotracté”, de voorstelling van die Finse dames, dan kan ik dat sterk aanraden.
Mijn taak bestond ook in het filmen van de trainingen zodat de artiesten s’avonds hun werk konden bekijken en bespreken. Iedere sprong of oefening werd gefilmd zodat ik in het totaal een 50-tal filmpjes heb. Ik zou die op de blog kunnen zetten maar daar ga ik niet aan beginnen, trop is trop. En eigenlijk weet ik niet hoe dat moet, ik heb wat gezocht om een paar mooie voorbeelden te publiceren maar het lukt me niet. Ik ga het aan Bart vragen, de onovertroffen webmaster!
Allemaal wel best vermoeiend: babysitten, filmen, vrouwelijk schoon bewonderen, Geert af en toe bijstaan in de keuken, ge moet het maar doen. Pas op, ik was wel niet de enige die af en toe behoefte had aan extra rust, getuige daarvan volgende foto’s! P2200009P2200004P2200011P2120005. Tja, de ene is al wat rapper moe dan de andere.
Er was naast Elioth nog een toekomstige circusartiest: de kleine Milan, zoontje van trapeziste Sophie en porteur Raf. Daar zorgde Nanou voor omdat het nogal moeilijk is om je kleine te voeden of te verversen als je aan een trapeze hangt te zwieren. P2180032 En omdat ik de indruk krijg dat het allemaal te ingewikkeld wordt ga ik even een overzicht geven. In de toekomstige voorstelling van Les P’tits Bras spelen er 5 personen mee. Er zijn twee porteurs, Raf en Jan-Willem, dat zijn sterke mannen die madammen de lucht ingooien. Die madammen, Sophie en Birta, dat zijn trapezisten, en die worden dus van de ene porteur naar de andere porteur gegooid. Als vijfde en jongste is er Ellie, redelijk tureluut maar een zeer goeie acrobaat en een boeiend figuur. Bon, die vijf worden begeleid door een trainer, Phil en een regisseur, Christophe, zeg maar Tof. Nanou doet de administratie en Geert kookt. En ik? Ik zou liefst knappe trapezisten de lucht ingooien, het zal voor mijn volgend leven zijn en dan zal ik een heel sterke porteur zijn, wacht maar af. P2130033