L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Bonjour Lescure Jaoul!

geschreven op 12/06/2009

Zopas een leuk mailtje ontvangen, ah que ça fait du bien. Ik denk dat we welkom zijn in Lescure!

Bonjour,
Les valises sont certainement bouclées, et le déménagement prêt, nous sommes ravi de vous accueillir comme nouvel habitant à Lescure-Jaoul. Vous allez devenir Lescurois et Lescuroise.
à très bientôt.
Nelly Lacombe

En wie is Nelly Lacombe? Nelly is een belangrijke Lescuroise, une Lescuroise importante, de rechterhand van de burgemeester van ons gemeente. Waarbij ik Nelly kan beloven que bientôt le blog sera bilingue, en Français et en Flamand, mais alors, il faut que la voisine, Léa, corrigera les fautes!. Waarom moet ik nu plots aan de paus denken? Expression Néerlandaise:” Zaaaalig Paasfeest!”? Ik zie eerlijk gezegd geen verband.
Geert vindt dat ik een bericht moet sturen telkens als er een nieuw artikel verschijnt. Zelf vind ik dat niet zo’n goed idee, maar “ce que femme veut, Dieu le veut”, of een gezegde dat daar op gelijkt (binnenkort vraag ik dat aan Léa).
Bon, wie de blog leest en niet verwittigd wordt van een nieuw schrijfsel mag nu zijn email-adres opgeven. Misschien wordt die dan opgenomen in de L’Yserttout-lijst. Pas op, ik ben daar redelijk streng in, niet de eerste de beste Vlaams Blokker wordt zomaar toegelaten, eigen schuld dikke bult, ge moest maar niet op het VB stemmen. En de LDD stemmers moeten nu niet lachen, hun kandidatuur hangt ook aan een zijden draadje. Waarmee ik maar wil zeggen dat uw aanvraag moet vergezeld worden van een paar serieuse gegevens: sexuele geaardheid bijvoorbeeld: homo, lesbienne, noch mossel noch vis, hetero of misschien een bospoeper? Een recente foto moet er ook bij met uw afmetingen (de hoogte van de logeerkamer is niet voor steltlopers) en het vermelden van uw hobby’s, waarbij doe-het-zelvers een absolute voorkeur krijgen. Ook heel belangrijk: uw drankvoorkeur, geheelonthouders besparen zich best de sollicitatie-moeite. En ook of ge een beetje kapitaalkrachtig zijt: er zijn al genoeg profiteurs die in L’Yserttout willen komen logeren. Eigen volk, pardon, eigen centen eerst!You got to push it-this essneatil info that is!

geschreven door Loren op dinsdag 06 november 2012
He luitjes, wat een glieedwg huis met veel ruimte. Jullie hoeven echt niet op elkaars lip te zitten. Maar goed Joyce dat je hulp hebt van Alexander. Geniet ervan.Groetjes An Venlo

geschreven door Angelee op dinsdag 06 november 2012
B2CyRn wknmdmjctukw

geschreven door rzmmhapce op woensdag 07 november 2012
Weer 4 hele leuke filmpjes, ik vind Alex erg knap dat hij de weg door het doholof zo snel heeft gevonden. Het ziet er voor een kind van nog geen drie jaar erg ingewikkeld uit. Alex bestudeert het doholof grondig voordat hij begint te tekenen.Nova is een gezonde eter, daar kan Alex nog iets van leren. Alex gaat ook steeds meer over in de Engelse taal. Dat wordt zo te horen zijn moedertaal.

geschreven door Aya op donderdag 08 november 2012