L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Bio-suite 2.

geschreven op 12/04/2011

Dat met die drilboor (een “marteau-piquer") was blijkbaar niet zo’n goed idee. Ik vermoed dat ik mijn rug een beetje geforceerd heb op die beton, ik gok op een klein herniatje, ik ben er zelfs vrij zeker van gezien mijn vroegere ervaring met een serieuze hernia. Zoals altijd draag ik mijn lot moedig en in pijnlijke stilte. Zo stil zelfs dat nieuwe artikels op zich laten wachten en dat is niet goed voor de geïnteresseerde lezers van de blog. Vandaar nog een artikeltje, een “blog-update” zoals Hilke dat noemt.
Denk niet dat er nu niets meer gebeurt, ik doe heel voorzichtig werken en werkjes die niet te belastend zijn voor mijn tere rugwervels.  Dus geen paniek, de bio-suite zal op tijd en stond klaar zijn. Vanaf 1 juli moet die luxe kamer voor vakantiegangers beschikbaar zijn en dus te huur. We gaan er tijdens de vakantiemaanden een democratische 40 euro per nacht voor vragen, een stevig ontbijt inbegrepen. Tenzij ge tot onze uitgebreide familiekring behoort, dan valt er over de prijs te klappen.
P4110077 P4110076
De twee foto’s zijn van de funderingen van de bio-suite. Eerst ferm uitgegraven (zie mini-hernia), daarna keien (toutvenant) rondgestooid.  Toutvenant bestaat uit korrels van uiteenlopende grootte, van zeer klein (fijn zand) tot zeer grof (keien) en daarvan ligt een laag van zo’n 10 cm. Daarop heb ik een kader gemaakt met keepers (des demi-chevrons) en de tussenruimten opgevuld met een mengeling van water, kalk en hennep. Het volgend werk wordt een plancher met populierplanken van 27 mm dik om een effen en gelijke onderlaag te hebben en tenslotte mijn zelfgezaagde, zelfgeschaafde en door Geert geschuurde kastanjeplanken, ook 27 mm dik. In plaats van populier zou ik kunnen OSB-platen nemen, maar zijn die wel bio? En bio of geen bio, Roger heeft populierplanken liggen (2,7 x 30 x 220cm) die hij me verkoopt aan vijf euro de vierkante meter. Supergoeie buurman.
Voor we die kastanjeparket gaan leggen ga ik wel eerst de muren isoleren, zelfde systeem: 1 emmer water, 1 emmer kalk en drie emmers hennep. Elektriciteit en waterleidingen liggen al klaar, dus als mijn rug en mijn linkerknie een beetje meewillen dan zal die bio-suite binnenkort de geprefereerde slaapplaats van Le Cassan zijn. Weeral eens aanschuiven in rijen van drie, alhoewel, dat zal weinig zin hebben want er komt een groot “twee"persoonsbed.

Mijn schoolkinderen ga ik nog altijd trouw ‘s morgens en ‘s avonds ophalen met af en toe een reisje tussendoor. Ik heb het gevoel dat die reisjes erg verminderd zijn de laatste tijd. Zou dat komen omdat ik een paar weken terug een beetje verkeerd gereden heb in Toulouse? Ik moest vanuit het centrum naar de grote ring rijden en dat wilde maar niet lukken. Als ge drie keer hetzelfde monument tegenkomt dan weet ge dat ge niet goed bezig zijt en te horen aan de commentaar achter mij wisten mijn passagiers dat ook. Flink zenuwachtig wordt ge daarvan. Ik heb die rit mooi afgerond met in het centrum van Rodez me ook nog effen van straat te vergissen. Toulouse en Rodez zijn echt geen aanraders, er zijn betere oorden om gepensioneerde buschauffeurs naar toe te sturen. Maar het blijft leuk, heimwee naar De Lijn en de Vlaamse wegen zijn opabus onbekend.



Wouter Van Snick HalloBedankt voor de vlugge reitace, voor de tips en de opmerkingen!We zijn bezig met een volledig marketingplan aan het uitwerken voor onze doelgroep (de jongeren in Gent en studenten).We gaan er voor zorgen dat ze over ons praten want dat is nooodzakelijk in Gent.Ook voor de kwaliteit staan we sterk aangezien we met 2 zijn met al enkele jaren ervaring in de horeca.Ik zal je iets laten weten als we opengaan dan kan je eens komen vergelijken Vriendelijke groetenWouter

geschreven door Gisela op dinsdag 06 november 2012




Ha Yola, Wat een goed verhaal dit. Die Maloof deed een kkslsieae droomvondst, dat is al bijzonder, maar hij doet er ook nog interessante dingen mee en zorgt ervoor dat het werk van deze fotografe niet in de vergetelheid verdwijnt. Zo te zien is het fantastisch materiaal dat op gelijke hoogte staat met dat van de bekende grote namen. Dank voor deze post.& groet, Eelco

geschreven door Sam op dinsdag 06 november 2012




Persoonlijk doe ik het zo:eerst overloop ik alle fotos en flag ik de beste, en de sechltse (bewogen). dan verwijder ik de slechtste from disk. ik houd wel de RAWs bij die uit de camera komen. dus mijn LR Catalog heeft enkel OK en goeie fotos, geen slechte’backup is zeer belangrijk. zowel de catalog als de raws heb ik dubbel.dan filter ik enkel de flagged. als je die flagged bij elkaar ziet (meestal toch een pakje minder dan ze allemaal) heb je beter overzicht over welke beter zijn dan andere. sterretjes geven is dan eenvoudiger. ik gebruik alle mogelijkheden van 0 tot 5. per shoot’ zet ik ook alle fotos in een collection’ wat het terugvinden al snel bevorderd en meestal zet ik ook enkele keywords. presets gebruik ik niet. exporteren doe ik wanneer het nodig is. ik exporteer niet om ze ergens te zetten, als ik ze exporteer is het met een reden. voor uploaden is 1600px of 2000px langste zeide een mooie resize optie, en voor screen is 75% jpg quality ideaal.

geschreven door Edwin op donderdag 08 november 2012