L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Bijen.

geschreven op 27/06/2015

Hoe zou ‘t met Rosa zijn en met Jacoba
Hoe zou ‘t met Carla wezen en met Annie Twee
Ik dacht de hele dag maar aan de beesten
Ik liep te piekeren bij alles wat ik dee .....

Martine Bijl.

We hebben de reis met 1 dag ingekort, dat was het maximum dat Geert wou toegeven en daar ik geen moeilijke ben .... aankomst in Le Cassan dinsdagavond 7 juli. Ik denk dat ik onmiddellijk mijn (resterende?) bijen ga natellen. Maandagavond gaan we eerst nog een nachtje logeren bij Dirk en Fien, dat zijn collega’s van Jan Willem en ze hebben een groooot zwembad.

Dinsdag 30/6. Zalige dag vandaag: vlak voor de camping de bus opstappen en van het busstation in Venetië de boot op naar het San Marcoplein. Wel druk druk en warm. Pintje op een terras in Venetië = een volledige maaltijd in Albanië! En als we moegestapt zijn dan pakken we de “vaporetto” en doen een rondje Venetië via het “Canal Grande”.IMG_2167 Die foto van Geert is niet op het Canal Grande maar onderweg naar “L’isola di Murano”. In 1996 is Geert in Venetië geweest en heeft toen alle kerken bezocht waarvoor mijn dank aan Danny en Moo want dat hoeven we dus nu niet meer te doen. Spaart ontieglijk veel trappen uit.
Morgenvroeg gaan we naar de vismarkt in Venetië, met de verse ingrediënten komen we direct terug naar de camping alswaar Geert een Bouillabaisse gaat klaarmaken, er volgt ongetwijfeld een middagdutje en in de late namiddag zullen we terug naar ‘t stad gaan om bij zonsondergang wat aan Venitiaanse romantiek te doen.
Dat het leven schoon kan zijn.
Minder aangenaam waren de laatste paar honderd kilometer van Starigrad (Kroatië) naar Venetië. Vooral op de kustweg in Kroatië ging dat echt niet vooruit. Misschien ga je mij beginnen verdenken van een soort kampeerauto-racisme en dat is niet terecht want ik vind die dingen prima op een camping, alleen moeten ze van de weg afblijven. Veertig tot zestig km/uur, al eens vijfenzeventig, zelfs tachtig km/uur op een recht stuk weg. Dan zie je inhaalmaneuvers van personenauto’s waarvan de chauffeur nog iets anders te doen heeft dan de natuur te bewonderen en soms is dat akelig nipt. Als we met de caravan onderweg zijn en ik zie achter mij een rij auto’s, dan ga ik even opzij staan om iedereen voorbij te laten, maar dat is eerlijk gezegd niet dikwijls nodig. Als ge met uw kampeerauto of caravan niet mee kunt volgen met het normale verkeer, sorry, maar zet uw ding dan op stal (een camping mag ook) of ga rijlessen volgen. Voila, dat is weeral een frustratie minder.