L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Beste wensen.

geschreven op 30/12/2010

Het zijn vrij late nieuwjaarswensen maar we hebben de feesten in België doorgebracht en daar had ik mijn laptop niet bij en wordt er niet aan de blog gewerkt. Mooi, dus voor iedereen een goede gezondheid en veel warmte, in 2011 en ook voor de jaren erna.

Zesendertig (36) kaartjes met wensen zijn er toegekomen voor Roger zijn 60 jaar! Hij was er niet goed van. Tussen de soep en de patatten heeft hij de kaartjes voorgelezen en een paar keer heeft hij een rustpoze moeten inlassen. Niet dat hij begon te blèten, maar het ging wel de goeie richting uit. Mijn dank aan iedereen die wensen gestuurd heeft en zodoende meegeholpen heeft om er een zeer gezellige en geslaagde avond van te maken.
De nieuwe zestig-plusser is ons nu heel dankbaar en dat zal me de komende dagen goed van pas komen, wegens redelijk immobiel! Ik zit met een ontstoken linkerknie, une bursite, en Geert zit in België. Een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden! Ik pak pijnstillers en Voltaren en smeer er Arnican op en combineer dat alles met de onvolprezen Ibuprofen. Niet dat het veel verschil maakt, ik zie geweldig af. Als ik me meer dan vier meter moet verplaatsen, dan druppelt het pijnzweet van mijn voorhoofd. Een kwartier ben ik deze morgen bezig geweest om mijn linker sok aan te trekken. Gertrude, Gertrude, wo bist du jetzt, wo bist du jetzt?  Morgen ga ik naar de lokale medicijnman, ook al omdat ik voor mijn werkgever een briefje nodig heb, dat ik de kindjes tijdelijk niet kan ophalen. Ambetant dat Geert pas de 15de januari terug naar Le Cassan komt, Roger wil wel alles voor mij doen maar dat is niet hetzelfde. Trouwens, ik mag alle dagen gaan eten bij Lea en Roger of bij Tatti en Christian maar de verplaatsing lukt me niet, het is minstens 100 meter ver. Met een rolstoel zou het haalbaar zijn, maar daar ik alleen een sportmodel met straalaandrijving en GPS wil is dat nog niet voor direct. Als ik hier in huis vanuit de luie zetel naar de kachel moet om houtblokken bij te gooien, dan zou ik nu zelfs jaloers kunnen worden op mensen met een klassieke chauffage, mensen die alleen maar aan een thermostaat-knoppeke moeten draaien om het warm te hebben. Dat is omdat die mensen geen buren hebben zoals bijvoorbeeld Christian Pons, die zopas mijn houtvoorraad bij de kachel is komen aanvullen. Ook culinair moet ik me geen zorgen maken, Geert (wo bist du jetzt?) heeft de diepvries gevuld met zelfgemaakte prefabgerechten, goed om 14 dagen te overleven en qua drank? Een vaatje rood van 10 liter en een vaatje wit van 10 liter moet volstaan, zelfs voor een zuipschuit die ontzettend lijdt wegens een pijnlijke, gezwollen en totaal onbruikbare linkerknie.

Ondanks het feit dat ons Geert die tekst niet zal kunnen nalezen op dt-fouten en censureren op zever, gezever ga ik het toch de wereld insturen. Wie weet krijg ik geen troostende mails, om de pijn te verzachten.@E.T., luister eens, er zijn scolrahs geweest die zich in de uitdrukking verdiept hebben.  Waarom kun je niet gewoon wachten totdat ik er mee kom en dan bepalen of ik wel of geen gelijk heb?  Bovendien is het Jiddisch geen dialect van de Duitse taal’. Man!  Uiteraard komen de woorden in de Tenach voor, maar toen was het Hebreeuws alleen nog de taal waarmee je met God sprak, oftwel enkel om te bidden!  Was je vergeten dat het Hebreeuws kunstmatig tot leven gewekt is? (En hoeveel doden heeft dat gekost!) Onze grote vriend Ben Yehuda, heeft pas van het Hebreeuws een taal gemaakt, ne1 de oprichting van de staat Israebl, waarmee je je boodschappen doet.  De uitdrukking Mitah Meshuna, was in het Jiddisch e9n het Ladino een vloek zoals we die vandaag de dag niet meer kennen.  Ik hoop op je geduld.

geschreven door Paladji op dinsdag 06 november 2012
Deze update zendor problemen uitgevoerd op mijn N95 ( Oorspronkelijk T-mobile “locked” )Prachtige handleiding om uw telefoon van versie 12.0.0.3 om te zetten naar de nieuwe versie !De productcode veranderen was in mum van tijd aangepast met het schitterende programma , zodat de update vlekkeloos zou verlopen . Indien ik dit niet zou gedaan hebben , moest ik wachten op een update voor T-mobile gelockte telefoons Dan de update uit gevoerd ( voor de veiligheid toch maar de lader ingsteopt zodat de batterij niet leeg loopt tijdens de update , anders is uw telefoon naar de eeuwige jachtvelden )Na de update mijn telefoon opgestartEven geschrokken dat alles in het engels was :sMaar via de menu’s kunnen van taal veranderen , en werkt perfect in het nederlands nu . ( uw productcode bepaalt mede de taal die je kan kiezen na de update )Daarna het sis bestand geinstalleerd om de menu’s weer aan te passen zoals beschreven in de handleiding hierboven !Dan mijn backup terug geplaatst => en daar liep het echter wel gedeeltelijk mis Ik had gelezen dat u beter uw backup plaats op uw sd kaartje en niet via pc werkt Wel via PC backup terugplaatsten ging goed tot 84 procent Daarna bleek het programma “vast” te zitten Alles was terugplaatst , uitgezondert mijn contacten Dan maar al mijn contacten van SIM terug gekopieert naar telefoon en dit probleem was dan ook opgelost Dus mission completed :p Verder heeft deze firmware update op het eerste zicht wel wat resulateten :Ik ondervindt beter ontvangst met WlanSneller werkende telefoonSneller werkend fotogedeelte Mvg , kristofAlvast bedankt allemaal voor jullie nuttige bijdrage

geschreven door Rosa op donderdag 08 november 2012