L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Alcoholvrij.

geschreven op 6/03/2017

Ik vraag me af of stoppen met alcoholhoudende dranken wel zin heeft, althans in mijn geval. Iedere morgen besmeer ik mijn boterham met twee lagen honing en zoals ik al schreef, dat zal me een nog een lang en gezond leven bezorgen. De voordelen van het stoppen met alcoholverbruik zou zich op drie vlakken manifesteren, zeggen ze: je gezondheid, je sociale leven en je budget. Voor de gezondheid moet ik het al niet doen, daar zorgen mijn bijen en hun honingproductie voor. Mijn sociale leven? Als mijn oren gerepareerd zijn gaan we het daar terug eens over hebben. Blijft over: het budget en akkoord, daar zit iets van waarheid in. Volgens Geert zit daar zelfs honderd euro in, per maand. Ik geef het niet graag toe maar die rekening klopt, dus spaar ik 1200 euro per jaar uit die dan weer bruikbaar zijn om in mijn imkerij te investeren. OK, daarvoor wil ik verder spuitwater, plat water en kraantjeswater drinken, en ook koffie. Trouwens, Geert beweert dat de imkerij geen hobby meer is maar een verslaving! En dan? Is dat niet veel beter dan verslaafd te zijn aan gokken, overspel, tabak of alcohol? Laat staan verslaafdheid aan geld, dat is pas erg.

Een mens kan al eens extra kampeergeluk hebben. Om er efkes uit te zijn en beter weer op te zoeken zijn we met de caravan richting Marseille gereden, dat is zo’n 400 km van Le Cassan. 2017-03-05_08-37-05 2017-03-05_08-44-12 2017-03-05_08-36-00Volgens de web-site was de camping open vanaf 1 maart dus stonden wij dinsdagnamiddag 1 maart voor de poort van “Le Devançon”. Ai ai, wegens werkzaamheden die vertraging opgelopen hadden was de camping nog niet open, dat zou nog drie dagen duren. Waarschijnlijk was de ontgoocheling duidelijk af te lezen van ons gezicht want de dame liet ons na enig aarzelen toch toe. Als we het sanitair comfort 2 dagen konden missen en ons niet stoorden aan werkzaamheden (waar we weinig of niks van gemerkt hebben) dan mochten we een plaatsje uitkiezen en ze zou een speciale prijs maken. De sanitaire afdeling van onze caravan is wel geen grote luxe maar voor een paar dagen best bruikbaar, dus waren we akkoord. De voorlaatste dag hebben we als allereersten gebruik gemaakt van het splinternieuwe en superluxe sanitair blok, vijf sterren waard! Om het kort te maken: de zeer vriendelijke eigenaars hebben ons 17 euro aangerekend, één nacht in plaats van vier nachten. Voor een bezoek aan Marseille, Aix-en-Provence of Cassis is “Le Devançon” perfect gelegen, we komen terug. De foto’s zijn getrokken tijdens ons wandeling (klimtocht..) in Les Calanques. De figuur met de rode pull op de tweede foto is Geert, ze was al veel hoger dan ik maar dat komt omdat ik gewacht heb om een foto te nemen. Om een leuke vijfdaagse af te sluiten zijn we naar de Lidl gaan shoppen: 25 oesters voor 6 euro, dat kan toch niet? Waarschijnlijk een drukfout en moesten het 25 mosselen zijn.2017-03-05_08-37-58 Ge moogt ze natellen, het zijn er 25, met veel smaak hebben we de glibberige massa naar binnen geslurpt, Geert met een glas witte wijn, opapic met een glas spuitwater.

Ik heb die foto die bij Staf Kamers hoort (in het vorig schrijfsel) nog eens bekeken: daar staat de huidige burgemeester van Leuven bij en hij is duidelijk een bijenliefhebber. Had ik nu een paar glazen wijn teveel gedronken dan zou ik het mezelf nog kunnen vergeven, maar bloednuchter zijnde, in staat van algemene nuchterheid verkeren en dan vergeten Louis Tobback te inviteren in het bestuur van de FdOP ?! Hoe bestaat het. Want wat als Lorin Parys niet tot burgemeester verkozen wordt? Dan staan we daar schoon, weg alle Tilia Henryana en niks geen Tetradium Daniellii bomen. Dat papiculteur er niet aan gedacht heeft is hem vergeven, hij zegt dat ze langs alle kanten aan zijn mouw trekken. Alhoewel, ge moet weten wat ge wilt: een belangrijke post bekleden in het FdOP bestuur of verder aan uw mouw laten trekken als Ere-Rector van de KUL. Als ik de volgende keer in Leuven ben ga ik eens aankloppen bij meneer Tobback, ik mag nog geen Louis zeggen. Ik ga hem onmiddellijk mijn voorzitterschap afgeven, moet lukken, en hem ook de voordelen uitleggen van veel honing eten. Tenslotte is burgemeester Tobback niet meer van de jongste maar het lijkt mij een ouwe kar te zijn die nog lang gaat rollen. Voilà, dat is ook geregeld.