L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Ieder huisje zijn Mercedes.

geschreven op 11/06/2015

In Bari mochten we dinsdagavond als nummer vier de boot oprijden, het laden begon om 20 uur en de afvaart was voorzien om 22 uur. De “Bridge” is 140 meter lang en er kunnen 1040 passagiers op en naar ons gevoel ook veel te veel auto’s en vrachtwagens en ook één enkele caravan, de onze! Vooruit oprijden, prima, maar omkeren in de boot en achteruit onze caravan op een paar centimeter in de verste hoek parkeren, niet simpel, vooral omdat ik echt niet snapte wat hun bedoeling was. IMG_1947Na veel geroep en onverstaanbare commando’s door de “parkeerverantwoordelijke” is dat gelukt, geen bloed en tranen maar wel veel zweet heeft me dat gekost.  Geert heeft al lang bewondering voor mijn rijkunst maar nu kreeg ze ook bewondering voor de stuurkwaliteiten van de vrachtwagenchauffeurs, niet te doen hoe die zich achteruit ertussen moesten wurmen en vooral kalm blijven ondanks aanwijzingen die soms van drie kanten tegelijk kwamen. Behalve een die het niet meer zag zitten, op een bepaald ogenblik is hij uit zijn vrachtwagen gestapt en zelfs voor ons was zijn commentaar duidelijk: dat ze het zelf maar moesten oplossen en dat ze eens allemaal zijn ... konden kussen. Uiteindelijk, na een verhitte discussie is de “parkeerverantwoordelijke” vervangen en heeft een collega-chauffeur het vehikel na 20 (!) minuten op zijn plaats gekregen. Om 24u30 gingen de boegdeuren dicht en zagen we de lichtjes van Bari achter ons verdwijnen. Een beetje te laat maar zelfs Geert vond het volproppen van de boot een aparte ervaring! We hebben goed geslapen in onze hut met zicht op zee.
Vlot de douane gepasseerd en onze eerste Albanese kilometers aangevat, 250 km verder naar de Ksamil caravan camping gereden. Voor 95% een prima geasfalteerde kustweg, voor 5% een slechte weg, maar dan ook echt slecht. Soms een beetje steil bergop en bergaf maar we zijn om 17u30 probleemloos aangekomen in Ksamil, een stadje op 30 km van de Griekse grens. Ik heb ondertussen wat meer respect voor onze Hobby-caravan gekregen, alles werkt nog en ook de lavabo is op dezelfde hoogte gebleven, we zijn hier trouwens geen enkele andere caravan tegengekomen, de mensen weten niet wat ze missen.
De kleine camping (8 plaatsen) is schitterend gelegen aan de Adriatische kust op wandelafstand van het stadje en we hebben nog nooit een dergelijk sympathiek onthaal meegemaakt. De perfect Engels sprekende eigenaars kwamen onmiddellijk met een dienblad met naar keuze ijskoffie of ijswater en wat snoepjes (eindelijk snoep voor mij), het sanitair is super blinkend proper, er staat een Miele wasmachine en droogkast ter beschikking, er is goed werkende WIFI en dat allemaal voor de prijs van 14 euro per dag. De eigenaar vertelde dat ze vijf jaren geleden met hun camping begonnen zijn en dat de buren zeer wantrouwig waren en hen gek verklaarden. Maar goed dat ze hun camping begonnen zijn want voor ons is het een nog niet meegemaakte positieve ervaring en dat vergoedt best een paar slechte autokilometers!
Dat je uitsluitend Mercedessen ziet rijden is overdreven, maar hier denken ze blijkbaar dat die Duitse wagens beter rijden dan een degelijke Franse Citroën.