L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

Aan Marc Vervenne

geschreven op 2/01/2009

Dag Marc,

Op het trouwfeest van zoon Pieter heb ik een oude vriend teruggevonden. Aan tafel verdedigde hij met zoveel vuur, met zoveel verve uw beleid, was hij terecht hoogst verontwaardigd over de niet-verlenging van uw mandaat, dat het me deugd deed en ik dacht: die man weet wat hij vertelt, die verdient een verblijf in Le Cassan.
Voor alle zekerheid heb ik zijn CV nog eens nagekeken op “www.kuleuven.be” en dat was een meevaller. Professor Eddy Decuypere van de faculteit landbouw doet iets met dieren, meer bepaald is hij gespecialiseerd in kiekens. Dat komt geweldig goed uit: Lea, ons 82-jarige buurvrouw in Le Cassan heeft nog één kieken en dat beest legt geen eieren meer wegens sterk dement en beginnend palliatief. Goed, ik zal Eddy inviteren en hem een week, maximum tien dagen geven om zijn kunnen te bewijzen en mij bij mijn ontbijt een vers eitje te presenteren.
En Marc, ook al ben ik helemaal niet thuis in de universitaire wereld, weet ik niets af van universitaire intriges of jaloersheid, ik kan je ontgoocheling begrijpen. Vooral omdat er tussen ons een paar frappante gelijkenissen zijn:

* we besturen alletwee iets: ik een bus van de Lijn, jij de Leuvense universiteit,
* ik ga op 31/7/09 op pensioen, jij neemt op 31/7/09 een uitgebreide sabbatical,
* ik zal eind april voor de tweede keer opa worden en jij zult eind april voor de tweede keer opa worden.

Maar juist in dat laatste zit een groot verschil: terwijl jij dan tijd zult hebben om het nieuwe kleinkind vast te pakken, te knuffelen en onnozele woordjes tegen te zeggen zal ik alleen telefonisch kontakt kunnen hebben, daar in het verre Cassan. Je kent dat, de ouders zullen bellen en zeggen: “wacht, nu gaat hij of zij iets zeggen tegen opa.” De eerste maanden hoort ge met wat geluk een puf, een boerke, de volgende maanden is er gewoon een doodse stilte. Vroeger duurde dat niet lang want een telefoon naar het buitenland kostte geld. Nu, met dat gratis internet-telefoneren duurt die stilte eindeloos.
Wel, daar heb ik een oplossing voor. Gezien je vele toekomstige vrije tijd en je voornemen om weer bij te lezen stel ik een verblijf in Le Cassan voor, in l’ Yserttout. Ik beloof je de meest rustige plaats en het koelste plekje in de schaduw om bij te lezen, om “Prediker” te herlezen. Misschien word je zelfs geïnviteerd bij onze gastvrije buren voor een diner. Het is er wel nog niet Het Oude Testament, maar het gaat in de goeie richting. Pas op, dat doe ik niet zonder enig eigenbelang want ondertussen kan ik lange wandelingen maken met ons kleinkind, laat ik de kalfjes zien en vertel ik over de bijtjes en de bloemekes.
Ik weet ook wel dat ik niet een echt echte opa ben. Daarvoor moet ik eerst langs het stadhuis passeren en trouwen met Geert. Maar als je ons kleinkind durft uitleggen dat opabus niet een echt echte opa is, wel, dan ga ik alsnog tegen je verlenging stemmen, in het geheim natuurlijk.

Opabus. Beste mensen,Ik heb nu 2 dagen tmootm op mn n95. Hij werkt werkelijk perfect. In het begin had ik aventoe dat ik geen verbinding had. Maar dit heb ik opgelost door eerst gpsd tedraaien dan de standaard tool van nokia om gps positie te bepalen. Als ik dit gedaan heb en vervolgens deze afsluit en dan Tomtom opstart dan werkt hij namelijk wel perfect (Dus doe er je voordeel mee ).Echter heb ik nog 1 vraag hoe kan ik mn favorieten van Tomtom 5 mobile copyeren naar Tomtom 6 mobile? Als ik het CFG file verplaats van mn n70 naar mn n95 dan werkt het nog steeds niet heeft iemand hier een oplossing voor?Groet,Ronny

geschreven door Assasins op dinsdag 06 november 2012
Het werkt! Geweldig. Kreeg eerst ook het draaiende weobederllltje, heb een paar keer opnieuw geinstalleerd en ook de upgrade van de TomTom site gedownload.Hij gaat nu in elk geval door. Dan ziet hij nog steeds geen GPS device, maar dan ga ik naar 1.Show GPS status > configure > other bluetooth receiver > BiNDPAen voila, perfect. Bluetooth kun je vervolgens uitzetten.Jammer voor Nokia maar ik kon met die zooi mijn eigen huis niet eens terugvinden en was constant van de kaart.

geschreven door Love op dinsdag 06 november 2012
Inmiddels heb ik de update met mijn N95 van T-mobile met sucecs uitgevoerd.Hieronder mijn stappenplan:- Productcode verandert via NSS- Een backup gemaakt op de geheugen stick- Via de Nokia Software Updater geupdate.- Backup van de geheugen stick terug gezet- New Menu Structur geinstalleerd.Het enige wat veranderd is, is dat het Web’n’Walk icoon weg is en is vervangen door het standaard icoontje van Nokia en het heet nu web. De telefoon is nu een stuk stabieler en reageert veel sneller.Iedereen bedankt voor de tips.Dennis

geschreven door Dieik op donderdag 08 november 2012