L' YSERTTOUT.

Alles over de restauratiewerken aan ons boerderijtje "l' YSERTTOUT" gelegen in Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul (Aveyron), en af en toe een cursiefje.

60 jaar

geschreven op 7/12/2010

Het is onze buur, Roger Cayssial die 60 wordt, op 22 december.  Niets speciaals, iedereen, of toch veel mensen worden zestig jaar oud, overleven die dag en doen na het feestgedreun gewoon verder. Zo gaat dat er ook aan toe in Le Cassan, heel gewoon: er zijn de koeien en er zijn de kalveren, er moet gevoederd worden en die kalveren moeten melk krijgen, “Il faut téter les veaux”, ‘s morgens en ‘s avonds. Krek hetzelfde, maar dan zonder feest en zeker geen gedreun. Omdat Roger een toffe buurman is willen we die heuglijke dag niet ongemerkt laten voorbijgaan. Geert zal ‘s avonds zijn favoriete gerecht klaarmaken en we verwachten hem rond 19 uur (dus nadat de kalveren gedronken hebben) samen met Lea in l’Yserttout.  Het wordt een simpel kieksken of twee aan het spit maar dan wel met zo’n lekker krokant korstje. Parce-que, un poulet avec une bonne croûte .... Roger se régalera. Nu maar hopen dat het werkwoord “se régaler” correct gebruikt is, taalfouten mogen me altijd gemeld worden. Is het un poulet of une poulette?
Bon, wat ik wil vragen, wil bereiken is dat zoveel mogelijk mensen een kaartje met gelukwensen naar Roger sturen. Niet per email wegens geen computer en dus ook geen email-adres. Ik weet met enige zekerheid dat het zowat de eerste keer in zijn leven is dat Roger kaartjes met verjaardagsgelukswensen zal ontvangen. En ik weet ook wel dat we dat niet meer gewoon zijn : ge moet iets op een kaart schrijven, dat in een envelop steken, er een adres opschrijven, een postzegel opplakken, naar het postkantoor gaan en hopen dat het niet gesneeuwd heeft want anders is dat postkantoor niet bereikbaar.
Om het voor jullie gemakkelijker te maken moet ge dat kaartje naar ons adres opsturen: Geert en Willy, Le Cassan, 12440 Lescure Jaoul. Geert zal dan op de feestavond die kaarten verwerken in de tafelversiering.
Of ge nu Roger kent of niet kent is niet belangrijk, het gaat hem om de massale hoeveelheid wensen voor zijn 60 jaar, in het Vlaams of en Français. Hoewel, mensen die deze blog lezen weten over wie ik het heb, weten dat we een heel sympathieke en behulpzame buur hebben, weten dat hij die wenskaarten verdient!
Ik ben benieuwd maar het resultaat zal zeker te lezen zijn in een volgend artikel.
Ge moogt natuurlijk ook het adres en de wensen voor Roger doorspelen naar anderen, geef er desnoods een postzegel bij, als die kaarten maar bij ons toekomen, in Le Cassan en liefst voor 22 december.Ik heb vandaag een tornert gedownload “tomtom n95” enfin ik ben er al een uur of 2 mee zoet.Onderaan de handleiding die erbij staat.Ik heb een n95, uiteraard.Ik kom tot het punt dat tomtom zegt, kan geen kaarten vinden. De inhoud van de mappen in de root zetten is geen optie, helpt ook niet. Tevens krijg ik regelmatig de melding dat het kopieren niet lukt.*Mijn vraag* Aangezien deze discussie al een tijdje gaande is en iedereen weer andere trucs en tips heeft .is het verstandig 1 bepaalde (recente versie, en graag welke?+ tornert ) van tomtom te d/l?Ik heb toch al met aardig wat gsm/pc spul gespeeld in mijn leven, maar dit is niet erg eenvoudig.quote guide: 1: Sluit je N95 aan op je PC en schakel naar gegevensoverdracht.(Kopieer 1.bt.sisx + 2.GPSd.jar + 3.tomtom.sisx naar je geheugenkaart)2: Installeer 1.bt.sisx en open de applicatie.Device added komt in beeld en programma kan weer gesloten worden. (hoeft niet)3: Installeer 2.GPSd.jar en open deze applicatie elke keer voordat je Tomtom start.4: Installeer 3.tomtom.sisx5: Kopieer de TomTom map naar je geheugenkaart.6: Kopieer de 2007 Benelux map naar je geheugenkaart.Alles staat er nu op.hoe je het echt werkend krijgt Start BT en via opties doe exitStart Gpsd en via opties doe HIDEStart nu de tom tom akoord op de regels en schakel bluetooth in en ga via menu naar selecteer gps gegevens. Ga voor andere ontvanger en selecteer BiNPDA GPSHet werkt op mijn N95 dus zou bij U ook moeten werken Met dank aan madman end quote

geschreven door Jake op dinsdag 06 november 2012
The accident of finndig this post has brightened my day

geschreven door Jimy op dinsdag 06 november 2012
heeey hallo ik heb een nokia n 95 maar wil dus kaarten op me niatgavie zetten maar krijg het dus niet voor elkaar ik heb het geprobeerd via w-lan maar lukt niet. kan iemand mij vertellen hoe ik die kaart van nederland gewoon op mijn mobiel kan zetten!!???groetjes maikel

geschreven door Ming op donderdag 08 november 2012